Tihomir Horvat: Penjači

Predstavljanje knjige 07.06.2023. | srijeda Knjižnica Sloboština Početak događanja: 10:30 Dom za starije osobe Sveta Ana Zagreb Tihomir Horvat
U Domu za starije osobe Sveta Ana Zagreb, Islandska ulica 2, književnik Tihomir Horvat predstavit će svoju novu knjigu, zbirku pripovijedaka "Penjači".

Pripovijetke govore o prepoznatljivim ljudskim sudbinama, prikazuju da su životi i sudbine „malih običnih ljudi“ i te kako vrijedni pripovijedanja. Potiču na razmišljanje i šalju jasnu poruku kako je samo iskren i zdrav suodnos sa sobom, svojom okolinom i svijetom jedini i pravi put kojim se postaje “penjač” u potrazi za smislom života. Zbirka pripovijedaka Penjači, posvećena uspomeni na književnika Jozu Vrkića, sadrži 18 pripovijedaka. “Junaci su pomirljivi,cijene dobrotu, ne zatajuju sebe i bližnje, znaju kako treba doći do stanja i odnosa u kojem ćemo moći “ostati svojima”. Teme Horvatovih pripovijedaka preuzete su iz naših blizina, dokazuju nam da su i naše biografije vrijedne smirenog pripovijedanja.
(Iz recenzije, Julijana Matanović)

Predstavljanje vodi Dunja Sorokin, dipl. knjižničarka

Projekt 65 plus