"Tko to mene gleda?"

Izložba 12.06.2023. - 03.07.2023. Knjižnica Tina Ujevića
Mlada autorica Katarina Matas, poznatija po svojoj Facebook stranici Muni Kuper Photography upečatljiva je po svom stilu  fotografiranja koji karakteriziraju razigranost, krupni kadrovi, jarke boje i spontani autentični portreti životinja.

Njezine fotografije šalju poruku da je uživanje u svakodnevnim prizorima ono što nas istinski može ispuniti i osloboditi. Jedino kroz znatiželju i promatranje svijeta oko sebe možemo napraviti pauzu od svakodnevnih obaveza i naći onu ljepotu i nježnost koja nam je uvijek blizu i uvijek potrebna. Za autoricu je ta potraga za ljepotom ono što ju vodi i inspirira u njezinom radu.
Za ovu izložbu pripremila je fotografije koje prizivaju ljetni ugođaj i potiču na promišljanje o povezanosti s prirodom i životinjama.
Osim fotografije, Katarina se bavi i snimanjem. Snimila je i režirala nekoliko glazbenih spotova za zagrebačkog kantautora Zvonimira Vargu.
Njezine fotografije možete pratiti na Facebook stranici Muni Kuper Photography, kao i na Instagram profilu koji je nedavno otvorila.