To nije pas, to je Cher!

Predstavljanje knjige 04.06.2024. | utorak Knjižnica Marije Jurić Zagorke Početak događanja: 18:30
Roman To nije pas, to je Cher! govori o zgodama i nezgodama proživljenim tijekom trinaest godina zajedničkog života s tvrdoglavim i svojeglavim psom Cher, inače mješankom tornjaka koju su Mirta i njezin suprug pronašli napuštenu kao štene i zadržali. Priča počinje 2023. kada tijekom šetnje Cher legne da bi odmorila i tada započinje "razgovor" između Mirte i Cher tijekom kojeg se vraćamo u prošlost i prisjećamo epizoda koje su obogatile i uljepšale autoričinu svakodnevicu i život.
 
Mirta Mataija rođena je u Rijeci gdje je završila osnovnu i srednju školu, te diplomirala matematiku i informatiku na Filozofskom fakultetu. Zvanje magistrice prirodnih znanosti iz polja matematike stekla je na Matematičkom odjelu PMF-a u Zagrebu.
Bavi se snimanjem dokumentarnih filmova i književnošću.
Osim romana To nije pas, to je Cher! napisala je tri knjige: Grad (2022.), Put u planine (2021.) i Težnja za slobodom (2019.).
Dokumentarne filmove R evolucija (2015.), Goranski risovi: priča o 138. brigadi HV (2018.) i Dom za zauvijek (2023.) snimila je zajedno sa suprugom Goranom Zaborcem.