Točkanje...

Izložba 04.05.2022. - 24.05.2022. Knjižnica Medveščak Odjel za djecu i mladež, Zvonimirova 17 Zrinka Jezdić
Izložba likovnih radova Zrinke Jezdić u tehnici točkanja.

U „Učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn - Studio Tanay“ pohađa apstraktno slikarstvo kod prof. Daniele Pal Bučan te odabire tehniku točkanja (aboridžinski stil) kao svoj likovni izričaj. 
"Riječ je o slikarskoj tradiciji australskih Aboridžina, koju odlikuju nefigurativne kompozicije satkane od gustih točkastih tekstura. Njima su ispunjene dekorativne površine kružnih i valovitih oblika. Iako se izravno oslanja na taj stilski idiom, Zrinkin izvorni doprinos očituje se u uplivu floralnih motiva, kojima ona ostvaruje dosluh s inačicama secesijskoga stila. Spregom ta dva stilska izraza, Zrinka je ostvarila bujne i maštovite slike, koje imaju – svaka za se – neponovljiv ugođaj, ostvaren jedinstvenom kolorističkom gamom." (Daniela Pal Bučan, akademska slikarica)

Izložbu u virtualnom obliku pogledajte ovdje.

Zrinka Jezdić osnivačica je prve hrvatske škole za aromaterapiju „AromaVita učilište“ te „AromaVita instituta za aromaterapiju“. Bavi se istraživanjem i razvojem primjene esencijalnih ulja, a autorica je i nekoliko knjiga s tog područja. Pokretačica je i glavna urednica prvog hrvatskog časopisa  iz integrativne aromaterapije "Essentia".