Tradicija

Izložba 27.02.2024. - 31.03.2024. Knjižnica Špansko-jug Dječji vrtić Špansko
Ovom izložbom Dječji vrtić Špansko pridonosi upoznavanju i očuvanju tradicije i nacionalnog blaga kod djece, nastojeći ih potaknuti na vlastito stvaralaštvo i istraživački rad.
 
Djeca 12 odgojnih skupina centralnog objekta Špansko 11 i jedne odgojne skupine iz područnog objekta Hrnetička su kroz različite likovne tehnike prikazala svoj doživljaj ljepote hrvatske nacionalne baštine. Na osnovu autentičnih predložaka ornamenata s hrvatskih narodnih nošnji, čipke kao ukrasa na odjeći, uzoraka na izvezenim suknjama, na tradicijskim drvenim igračkama, namještaju, djeca su prenijela svoj doživljaj kolorita i motiva prateći njihov izvorni ritam. Na taj su način upoznavali svoju domovinu i tradiciju kako bi razvili svijest o bogatstvu i raznolikosti vlastite kulturne baštine i identiteta kao neprocjenjivih vrijednosti u suvremenom društvu.
 
Pozivamo vas da tijekom ožujka pogledate prikazane izložene radove zajedno s djecom te na taj način ojačate kulturnu svijest i izražavanje, kao i sposobnost djeteta da cijeni kreativnu važnost ideja, iskustava i osjećaja u medijima poput vizualnih i izvedbenih umjetnosti.
 
Vidimo se!