Uvjeti rada ekoloških proizvođača na području Zagreba i okolice

Predavanje 13.06.2025. | petak Knjižnica Dugave Početak događanja: 18:00
pixabay
Tko omogućuje organsku hranu u Zagrebu? Kako je danas raditi na ekološkoj farmi? Kakvi su radni uvjeti i koje uloge poljoprivrednici, radnici i potrošači imaju u oblikovanju organske poljoprivrede?

Predavanje je posvećeno svima koji svojim radom doprinose organskoj proizvodnji hrane u Zagrebu i okolici, uključujući poljoprivrednike, radnike te ostale sudionike alternativnih mreža hrane. Predstavit će se rezultati istraživanja o radnim uvjetima unutar sektora organske poljoprivrede i alternativnih prehrambenih sustava.

Pozivamo poljoprivrednike, radnike i sve zainteresirane da nam se pridruže na javnom razgovoru.
Nakon prezentacije slijedi vrijeme za pitanja, raspravu i razmišljanje.

Júlia Tena Mensa doktorira sociologiju i društvena istraživanja na Sveučilištu u Trentu te je članica MSCA doktorske mreže Reworlding. Ima diplome iz sociologije i demografije sa Sveučilišta Pompeu Fabra i Sveučilišta u Groningenu, kao i diplomu iz statistike sa Sveučilišta u Barceloni. U svom doktorskom radu bavi se samozapošljavanjem u prehrambenom sektoru, s naglaskom na ulogu alternativnih mreža hrane u svakodnevnom životu. Njezini istraživački interesi uključuju sociologiju hrane i političku ekologiju.

Događanje je u sklopu projekta Zelena knjižnica za zeleni Zagreb, program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.

Događaj će se održati na engleskom jeziku uz podršku hrvatskog prijevoda.

Ovo je doktorski projekt koji je financiran iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije Horizon Europe u okviru ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Marie Sklodowska Curie br. 101119451- REWORDLING. Izraženi stavovi i mišljenja pripadaju samo autoru(-ima) i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske agencije za istraživanje (RBA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu.