Uvod u nošenje beba i djece

Radionica 30.09.2022. | petak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 18:00 Dječji odjel
Foto:https://www.facebook.com/babywearinginternational/

Predavačica: Vega Letica, savjetnica za nošenje

Uvod u nošenje beba i djece je interaktivna radionica namijenjena svim simpatizerima nošenja i onima koji će to tek postati. Ciljana skupina su roditelji najmlađih. Dotaknut ćemo se osnova nošenja i opće dobrobiti koju babywearing donosi sa sobom, a sudionici će moći iz prve ruke vidjeti i isprobati različite vrste nosiljki (mekooblikovane nosiljke, tkane i elastične marame te ring slingovE). Bebe su i više nego dobrodošle. Radionica je dio programa "Druženje petkom: roditelji i bebe"

O programu

Ideja programa je da roditelji prepoznaju prostor knjižnice kao svoj prostor u koji su, zajedno sa svojom djecom, dobrodošli, i u kojem se kroz neformalno druženje mogu povezati, razmijeniti iskustva, pružiti podršku. Kroz nabavu slikovnica prilagođenih za najmlađe, stručne literature iz različitih relevantnih područja, organiziranje predavanja i razgovora sa stručnjacima, knjižnica želi pružiti podršku roditeljima u prvoj godini s bebom, pritom uvažavajući i prepoznajući različite aspekte roditeljstva i izazove s kojima se roditelji susreću.
U sklopu Dječjeg odjela dio prostora prilagođen je djeci koja još ne hodaju, a unutar kojeg ona mogu sigurno istraživati. Kod nas možete posuditi slikovnice namijenjene djeci od najranije dobi, igrati se s igračkama na prostoru Dječjeg odjela, posuditi stručnu literaturu iz područja pedagogije i psihologije. U sklopu susreta jednom mjesečno stručnjaci iz različitih područja održat će predavanje/razgovor za roditelje.