Valerija Cerovec: Klub nevinih čitatelj(ic)a

Performans 21.12.2021. | utorak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 18 sati Galerija Prozori Valerija Cerovec
Goga, Una, Milica, Šimun i Branko strastveni su čitatelji i redoviti korisnici Knjižnice S. S. Kranjčevića. Svatko je od njih petero izdvojio svoje omiljeno književno djelo i podijelio kako je ono obilježilo njihov čitateljski život. Na sastanku Kluba nevinih čitatelj(ic)a otkrit ćete kako je Goga zavoljela čitanje, otkad Una kroji i šije haljine kao da su za likove iz bajki, gdje se odvija fabula Miličinog krimi romana, na koji način Šimun povezuje vrijeme u fizici i u romanu, i zašto Branko najviše od svega cijeni spoznaju. Uz čitanje omiljenih ulomaka odabranih djela, izvođačica će vam pokazati i drage predmete koje su joj članovi Kluba posudili posebno za ovaj sastanak.
Trajanje: 60 minuta
Grafičko oblikovanje straničnika: Laura Barić
Valerija Cerovec je spisateljica i vizualna umjetnica; živi u Londonu. Završila je preddiplomski studij Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu, preddiplomski studij Modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i diplomski studij Novih medija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svom se umjetničkom radu zaokuplja pripovijedanjem i pričom, a posebno strukturom priče i odnosom između elemenata fikcije koji se pretapaju u stvarnost. Fotografije, pisma, bilježnice, novinski članci i drugi predmeti služe kao dokumenti priče; oni su dokazi koji potvrđuju njezinu istinitost i zamagljuju razliku između onoga što je stvarno i onoga što je izmišljeno, te su najčešće približeni publici kroz predavanje, čitanje ili performans.
Molimo da svoj dolazak najavite na galerija.prozori@kgz.hr
Program Galerije Prozori podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.