Veliki odmor: Vizualna početnica

Radionica 01.05.2023. - 31.12.2023. Čitaonica i Galerija VN
U sklopu programa Veliki odmor: Vizualna početnica, Čitaonica i galerija VN ponovno poziva klince da provedu zanimlive i pustolovne sate na besplatnim radionicama za djecu!
 
Radionica crtanja stripa
Voditelj: Tihomir Tikulin
Upoznavanje s raznovrsnošću medija stripa i mnogim mogućnostima koje medij devete umjetnosti pruža. Radionica je namijenjena djeci školskog uzrasta. Uvjet za sudjelovanje: ljubav prema stripu.
Termini: svaki petak,od 17 do 20 sati.
 
Radionica digitalnog storytellinga
Voditelj: Uroš Živanović
Cilj radionice je poticanje medijske pismenosti, emocionalne zrelosti te kreiranja vlastitih efektnih priča na zanimljiv i zabavan način u suvremenom medijskom prostoru (na društvenim mrežama poput Snapchata, Tik-Toka, Twittera i Facebooka) Namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima.
Početak radionice:18. listopad od 18 do 20 sati.
4 termina: srijedom od 18 do 20 sati. 
 
Radionica snimanja dokumentarnog filma
Voditeljica: Dalija Dozet
Cilj radionice je da u ugodnoj i opuštenoj atmosferi do kraja radionice djeca snime sama svoj film koristeći se naučenim tehnikama. Namijenjena je djeci od 5-8. razreda. 
Početak radionice:19. listopad od 18 do 20 sati.
4 termina: četvrtkom od 18 do 20 sati.
 
Radionica stop-motion animacije
Voditelj: Martin Babić
Stop animacija je jedna od najzahtjevnijih i najkompleksnijih animacijskih tehnika, ali je izrazito inspirativna jer omogućuje pokretanje mnogih neživih objekata bez dugotrajnog i repetitivnog procesa crtanja. Namijenjena je djeci od 5-8.razreda.
Početak radionice: 16. studenog od 18 do 20 sati.
4 termina: četvrtkom od 18 do 20 sati.