Veljača u očima žena

Izložba 05.02.2024. - 25.02.2024. Knjižnica Tina Ujevića
Naša izložba Veljača u očima žena puna je različitih sadržaja i doživljaja kao i sam mjesec veljača. Tragove zime u odlasku sustiže nadahnuće dolazećeg proljeća koje na slikama ispisuje najljepše nijanse boja i uljepšava stvarnost. Probuđena ljubav i veselje karnevalskih dana upotpunjuju živopisne slike prirode, ljudi i bezvremenskih motiva cvijeća. Ljepotu naših emocija i doživljaja pretočile smo u izložene slike i s ponosm ih pružamo pogledu javnosti.

Opus izloženih slika bogat je najrazličitijim likovnim tehnikama od kojih je vrlo omiljen akvarel, često koristimo akril i ulje na platnu i ljepenki, a ponekad pastele i olovku. Motive pronalazimo u stvarnosti koja nas okružuje te je polazna je točka za individualni doživljaj i kreaciju. Uspješan slikarski izražaj postižemo dobrim kompozicijama, prespektivama, konstrukcijama i koloritom. Nadamo se da naše slike u oku promatrača pobuđuju asocijacije, osjećaje i ljepotu.
Likovna radionica Prečko 50+
 

LIKOVNA RADIONICA PREČKO 50+ (dalje Radionica), jedna je od aktivnosti UDRUGE UMIROVLJENIKA PREČKO 50+, Zagreb. 
Na Radionici se obrađuju različite likovne tehnike (crtež, akvarel, akril, ulje, izrada umjetničkih predmeta, maske) uz bogatstvo motiva po individualnom izboru polaznika prema osobnom afinitetu i inspiraciji, kao i po zadanom programu predložaka, mrtve prirode, modela ili promatranjem u prirodi. Uz svladavanje i usavršavanje likovnog izražaja, Radionica svoju punu vrijednost dobiva kroz poticanje stvaralaštva osoba treće životne dobi, njihove socijalizacije i čuvanja zajedništva. Radionica ima oko 15 članova te kontinuirano radi od od svog osnutka 2010. godine, uvijek pod vodstvom akademskih slikara.

Autorice izloženih slika su: Slavica Antolić, Gordana Jelača, Višnja Krpan, Božica Matijević, Marina Martković, Katica Milković, Ivanka Pielić, Sanja Ravnih-Horvat, Ana Sabljak, Jadranka Sučkovski i Zora Šušak.