Vera Antolić - Djeca srca čuvaju

Predstavljanje knjige 24.05.2022. | utorak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Vera Antolić
Predstavljanje knjige Vere Antolić Djeca srca čuvaju - Children keep hearts.

Iz pogovora, dr.sc. Đurđica Garvanović-Porobija
Zbirka tekstova Vere Antolić Djeca srca čuvaju uokvirena ilustracijama, zanimljiv je pothvat inter umjetničkog, književnog i likovnog izričaja...mikro književnih struktura - izreka i kratkih proznih oblika s izvan književnim dikursom naputka i recepata...Zbirka Djeca srca čuvaju sadrži poziv društvenoj zajednici i pojedincima u njoj, pa i sveukupnoj Zapadnoj civilizaciji i kulturi, otuda i prijevod na engleski jezik, da se prikloni kulturi srca koju je u svojoj utrci za materijalnim blagostanjem ozbiljno zanemarila.

O autorici...
Vera Antolić je ispunjena osoba, ima vrlo bogat unutarnji život. Bavi se raznim vrstama umjetnosti, primijenjenom i likovnom umjetnošću, što drugim riječima znači da traži i stvara umjetnost u svemu oko sebe. Ispunjena je osoba, ima vrlo bogat unutarnji život. U njenoj poeziji vidljiva je relativnost svega u životu i koliko mi svojim stavom možemo utjecati na promjene dajući životu ugodne tonove. Članica je Kulture snova, Jutra poezije, Kulturnog društva Golub, Collegium Hergešić i drugih kulturno-umjetničkih udruga. Sudjeluje na brojnim recitalima poezije u čijim zbornicima su joj objavljene pjesme.
Niz godina aktivno se bavi humanitarnim radom. Članica je Lions Cluba Kontesa Nera.