Vladimir Sorić i Tomislav Franjić: Tancali bi

Izložba 09.12.2017. - 14.12.2017. Knjižnica Sesvete Početak događanja: 17:00 sati Galerija Oblok
Otvorenje izložbe održat će se u subotu 9. prosinca, u prostoru Galerije Oblok (Knjižnica Sesvete), s početkom u 17 sati.

U povodu 20. godišnjice Kulturno-umjetničkog društva Sesvete otvara se izložba fotografija „Tancali bi...“ Vladimira Sorića i Tomislava Franjića.
Tom serijom fotografija KUD je dobio mnogo više od dokumentarizma. Zaljubljenici u fotografiju Vladimir Sorić i Tomislav Franjić početkom su 2017. godine krenuli u potragu za najboljim načinom kako ovjekovječiti 20. godišnjicu djelovanja Društva. U vremenu kad su snimke sveprisutne, pred kreativnim je dvojcem bio poseban izazov – pronaći najbolji način kako pokret i glazbu dočarati kroz dvije vizualne dimenzije bez pretjerivanja s jedne i banaliziranja s druge strane. Sorić i Franjić u tome su uspjeli zahvaljujući vrsnoj fotografskoj vještini i rafiniranoj estetici. Odvažnom redukcijom istaknuli su najveće vrijednosti folklora - zajedništvo u očuvanju narodne baštine i bezvremensku ljepotu tradicije. Jednako moćne pritom su crno-bijele i fotografije u boji. Iako nastale za obilježavanje jubileja KUD-a Sesvete pod nazivom „Dvadeset let nam je tek“, fotografije su dobile svoj život. Živjet će ga sa svima koji cijene vrhunsku fotografiju.
 
Krešimira Rendulić