Vodič za Hashimoto putem načela integrativne i kliničke aromaterapije

Predstavljanje knjige 03.10.2022. | ponedjeljak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Multimedijalna dvorana Sindy Slipac, dipl. iur., clin. aromath.
U knjizi autorica opisuje simptome Hashimota i primjenu esencijalnih ulja na cijelo biće, što uključuje osobnost, psihološko, energetsko i duhovno stanje. Pokazuje multidimenzionalno djelovanje esencijalnih ulja, a ponajviše ističe važnost cjelovitog pristupa u tretiranju ove bolesti. Priručnik je primjenjiv i praktičan, a posebnu vrijednost mu daje osobno iskustvo autorice, koja je baveći se kliničkom i integrativnom aromaterapijom, primjenjivala esencijalna ulja na sebi i klijentima te pratila i zapisivala promjene koje su se događale. Stoga se može reći da se ovaj priručnik temelji na njezinom empirijskom istraživanju utjecaja esencijalnih ulja na simptome Hashimoto sindroma.
 

Knjiga u uvodnom dijelu daje opće informacije o Hashimotu i esencijalnim uljima za štitnjaču, a zatim po FEMD-u opisuje simptome i načine uporabe esencijalnih ulja i tehnika aromaterapije za njihovo umanjenje, od stresa, nesanice, kroničnog umora, preko anksioznosti, depresije, emocionalne i mentalne iscrpljenosti, pa sve do upotrebe esencijalnih ulja na duhovnoj i energetskoj razini. Vodič sadrži i savjete o prehrani i fizičkoj aktivnosti, te primjere korisnih vježbi za vizualizacije. U knjizi su informacije o kliničkom pristupu Hashimotu programa „Aroma leptir“, te o metodama/tehnikama rada intergrativne aromaterapije.
 
 
 
O autorici
 
SINDY SLIPAC, dipl. iur., clin.aromath. – Završila je program edukacije za aromaterapeuta u AromaVita Učilištu za aromaterapiju te program edukacije za kliničkog aromaterapeuta u AromaVita – Institutu za aromaterapiju, u kojem je nastavila edukaciju na studiju za integativnu aromaterapiju. Obučavala se i kroz druge seminare i radionice (Indijsku masažu glave, Reflekoslogiju, Body Work, Aromaface).
Kao potpredsjenica AIA-e, aktivno je uključena u radu udruge AromaVita-Instituta za aromaterapiju kroz provođenje aktivnosti i projekata udruge, posebice časopisa za integrativnu aromaterapiju Essentia. Preko deset godina se bavi aromaterapeutskim tretmanima, a uža specijalnost joj je rad s oboljelima od Hashimota. Voditeljica je programa „AROMA LEPTIR“, kojim pruža podršku oboljelima od Hashimota. Strastvena je ljubiteljica prirode, putovanja i knjiga te aktivno planinari.