Vrste čitatelja u krizi – tematska izložba knjiga i online kviz

Izložba 22.04.2024. - 26.04.2024. Knjižnica Dubrava Odjel za odrasle
Pod sloganom Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena, ovogodišnja Noć knjige posvećena je čitanju u kriznim vremenima. Različiti čitatelji na različite se načine nose s izazovnim vremenima: neki predah od stvarnog svijeta traže u onim izmišljenima, dok se drugi s problemima žele suočiti izravno te se oboružati znanjem i informacijama; dok neki gledaju unaprijed i kroz svoje štivo već sada žive u (boljoj ili goroj) budućnosti, drugi se vraćaju u prošla vremena neizvjesnosti i krize u potrazi za vrijednim iskustvima.

Na Odjelu za odrasle Knjižnice Dubrava do 26. travnja bit će postavljena tematska izložba knjiga pod nazivom Vrste čitatelja u krizi koja daje kratki prikaz nekoliko mogućih tipova kriznih čitatelja te mnoštvo prijedloga za čitanje za svakog od njih.
Ako niste sigurni kojem tipu kriznog čitatelja pripadate (ili jednostavno volite ispunjavati kvizove), možete riješiti naš online kviz / test osobnosti (https://uquiz.com/eujScu), saznati kojoj vrsti čitatelja u krizi pripadate* te na temelju rezultata dobiti preporuke za čitanje.

Prijedloge za čitanje možete proučiti i putem našeg online kataloga:
Eskapist: https://bit.ly/49M0Abm
Prikupljač informacija: https://bit.ly/4d44yiB
Povjesničar: https://bit.ly/4b4JMxG
Futurist: https://bit.ly/448imVa
Samoaktualizator: https://bit.ly/3w2gLUe


*Napomena: Profili tipova čitatelja zasnovani su prvenstveno na imaginaciji knjižničara i temi ovogodišnje Noći knjige pa se kao takvi ne trebaju shvaćati previše ozbiljno niti se rezultati kviza trebaju pretjerano uzimati k srcu ako iz bilo kojeg razloga ne odgovaraju očekivanjima. (Iza preporuka za čitanje, naravno, stojimo!)