Zagreb i legende

Izložba 24.05.2021. - 19.06.2021. Knjižnica Sesvete Galerija Obločec
Učenici 3.a, 3.b i 3. c razreda OŠ Luka su tijekom nastavne godine upoznavali Zagreb proučavajući plan grada, prepoznavajući ulice, trgove i brojne  znamenitosti. Otkrili su prema kojim su povijesnim osobama zagrebačke ulice, trgovi i parkovi dobili imena i odlučili pomnije istražiti kulturno povijesne znamenitosti grada te ih naslikati u raznim tehnikama. Izloženi radovi naslikani su u tehnici laviranog tuša, akvarela, grafitnom olovkom i flomasterom.

Tijekom nastavne godine učenici 3.a razreda upoznali su i nekoliko legendi o gradu Zagrebu te su se uputili u virtualne šetnje gradom slušajući pri tome pjesme i gledajući videozapise o starom Zagrebu i o Zagrebu iz novijeg vremena. Usporedili su sličnosti i razlike, naučili puno o životu starih Hrvata, seobi i svim teškoćama na tom putu. Uživaljavajući se u neke od likova ispričali su svoje legende o postanku imena grada Zagreba, imenu potoka Medveščak te imenu gore Medvednice

Učenici 3.b razreda proučavali su legende o zmajevima koji uzrokuju potrese te su u svojim maštovitim literarnim radovima tražili objašnjenja i opisali teškoće s kojima su se suočili stanovnici Zagreba. Priče o svijetu zmajeva nadahnule su i likovne radove koje su naslikali u tehnici suhe pastele i akvarela.

Posjetite nas i pogledajte ovu raznoliku i maštovitu izložbu o gradu Zagrebu.


Izložba se može pogledati i u virtualnom obliku