Zagrebačke razglednice

Izložba 15.05.2023. - 10.06.2023. Knjižnica Sesvete Pano - Odjel za djecu i mlade
Ususret obilježavanju Dana grada Zagreba, polaznici odgojne skupine Lastavice iz DV Sesvete, sa svojim su odgojiteljicama pripremili izložbu likovnih radova inspiriranih zagrebačkim znamenitostima, simbolima, pričama i starim jezičnim izrazima. Uz dječje likovne radove izložene su i fotografije, koje su nastale tijekom istraživanja i upoznavanja grada. 
Posebno ističemo mali slikovni rječnik agramerskog govora koji predstavljamo u obliku zabavnog virtualnog testa JESTE LI AGRAMER?

"U sklopu timskog projekta našeg vrtića, pod nazivom Zagrebačke razglednice, u skupini Lastavice proveli smo niz aktivnosti s ciljem upoznavanja Zagreba, grada u kojem živimo; osobito njegovih povijesnih i kulturnih vrednota i posebnosti. Rano djetinjstvo je vrijeme kada želimo djetetu dati temelje na kojima će ono graditi i razvijati životne vrijednosti. Osjećaj pripadnosti i ljubav prema gradu u kojem živimo, jedna je od vrijednosti koju njegujemo. Važna je zadaća u našoj skupini postići ravnotežu između kulturne i tradicijske baštine koju smo naslijedili i suvremene kulture, koje smo i mi, i buduće generacije, na neki način, kreatori. Trudimo se da naša djeca već kroz igru nauče kako je važno čuvati kulturni identitet, jer na kraju to će utjecati i na izgradnju njihovog osobnog identiteta. Zagreb je grad čija se ljepota ogledava upravo u spoju tradicionalnog i suvremenog, u idejama koje žive desetljećima, i onima koje donosi svaka nova generacija. Svoja iskustva i doživljaje, naše lastavice redovito bilježe kroz svoju kreativnost i stvaralaštvo. Dio radova nastalih tijekom projekta možete vidjeti na ovoj izložbi.
Hvala djelatnicima knjižnice Sesvete što su nam omogućili da vam predstavimo naše vrijedne i kreativne Lastavice. A tebi Zagrebe, voljeni grade, želimo sretan rođendan!
Odgojna skupina Lastavice s integriranim etno dramskim programom
Odgojiteljice: Natalija Malić, odgojitelj savjetnik, Marija Srakec, odgojitelj savjetnik, Marija Grgić, odgojitelj
Sesvete, svibanj 2023."