Žaruljica kulture na Savici

Projekt 02.01.2023. - 30.04.2023. Knjižnica Savica
Projekt Žaruljica kulture na Savici obuhvaća dvadesetak različitih aktivnosti za sve dobne skupine, od predškolaca do umirovljenika, iz likovnog, literarnog, kazališnog, glazbenog područja te održivog razvoja. Kazališne predstave, ulični performansi, koncerti, izložbe likovnih umjetnika, susreti s književnicima te likovne, glazbene, literarne, dramske i plesne radionice održavat će se na otvorenom – u parku i na platoima te u prostorima Knjižnice Savica i Mjesnog odbora Trnjanska Savica. Tulum razmjene odjeće, kreativno recikliranje, radionice kuhanja veganskih obroka te razmjena sjemena – sociokulturne su aktivnosti kojima se želi pridonijeti zelenoj preobrazbi kvarta.

Suradnjom Udruge Žaruljica i Knjižnice Savica okupit će se tridesetak umjetnika, umjetničkih organizacija i kreativaca koji će izvesti programe i pozvati stanovnike Savice da im se pridruže u izražavanju kreativnosti te aktivnom sudjelovanju u kreiranju programa kulture za svoj kvart. Jedan je od ciljeva programa istražiti održivi model organiziranja programa kulture na kvartovskoj razini i uključiti stanovnike naselja u njegovo osmišljavanje i realizaciju.

Programski sadržaji projekta Žaruljica kulture na Savici koji se provode u Knjižnici Savica pod nazivom ČITAJ, PIŠI I RIŠI! obuhvaćaju programe posvećene poticanju čitanja i pisanja iz užitka, razvoju mašte, kreativnosti i likovnosti u različitim oblicima te međugeneracijskom druženju u kulturi i umjetnosti. Provest će se u raznovrsnim radionicama, književnim susretima i slično u knjižnici i izvan nje, a namijenjeni su svim dobnim skupinama korisnika. U njihovoj realizaciji sudjeluju pojedinci i udruge s iskustvom u provedbi navedenih sadržaja.

Prvi programi kreću u siječnju, a sve informacije o provedbi projekta bit će dostupne na mrežnim stranicama knjižnice i udruge Žaruljica, kao i na sljedećim stranicama na društvenoj mreži Facebook: KGZ - Knjižnica SavicaŽaruljica - udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti i Mjesni odbor Trnjanska Savica Zagreb.


                   
   Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.