Zdravka Kramarić i Simona Vargek | Alles can biti L' AMOUR

Izložba 09.02.2021. - 28.02.2021. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Izložba Alles can biti AM❤R! učenice i njezine mentorice nastala je kao ideja unutar Učeničke zadruge “Ban” SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića i njezine Keramičke sekcije.
Učenica je Simona Vargek koja ima 18 godina i živi u Zaprešiću. Rođena je 17. srpnja 2002. godine i od malena su je crtanje i umjetnost jako zanimali. Trenutno završava četvrti razred srednje škole hotelijersko-turističkog usmjerenja u SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. U školi je sudjelovala u mnogim međunarodnim projektima što i sama ističe kao svoju prednost. Također je uspješna u radu  Sekcije za poticanje višejezičnosti, što se da iščitati i u višejezičnim natpisima na keramici, kao i u naslovu izložbe koji je sama osmislila.
U sljedećem poglavlju života više se želi posvetiti  svojoj umjetničkoj strani koju je njegovala u Keramičkoj sekciji Učeničke zadruge “Ban”. Obrazovanje želi nastaviti na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu na smjeru Moda i dizajn. 
Mentorica je Zdravka Kramarić, dugogodišnja profesorica hrvatskoga jezika u SŠ Ban Josip Jelačić i voditeljica Učeničke zadruge “Ban”. Mentorica se više od 20 godina bavi izradom umjetničke keramike, a svoju strast prema glini prenosi i na mnoge učenike.
Oblik srca dio je hrvatske baštine, a učenica i njezina mentorica posegnule su za različitim načinima oslikavanja. Simona je miješala kombinacije plave, tirkizne i blage ljubičaste glazure u jednoj seriji, dok je u drugoj kombinirala plavu i crvenu glazuru. Pomno je oblikovala srca dajući im pečat naziva povezanih s ljubavlju na nekoliko jezika (engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, pa čak i albanskom). S druge strane, njezina je mentorica plošna srca veličine dlana izradila od čiste bijele terakote na čijoj je podlozi utiskivala raznolike oblike, uglavnom čipke, koje je obojala u crvenu engobu da bi ih zatim umakala u prozirnu bijelu glazuru. Na taj su način srca dobila biljeg tradicije u novom ruhu.
Ova izložba jedne učenice i jedne mentorice samo je pokazatelj da sve oko nas može biti ljubav!