Zima svoje boje ima

Izložba 16.11.2022. - 12.12.2022. Knjižnica Voltino Odjel za odrasle
Izložba slika sa zimskim motivima, autorice su Blanka Salkić, Ana Đikanović, Dora Čulo i Milica Kopić.
Autorice su aktivne članice likovnih radionica koje se održavaju u Zakladi Zajednički put. Spojila ih je zajednička ljubav prema slikanju. Uz slikanje, izlaganje radova u galerijama i Knjižnicama grada Zagreba svoj doprinos daju i volontiranjem prilikom različitih događanja.
Zaklada Zajednički put je neprofitna organizacija koja promiče dostojanstveno, kvalitetno i aktivno starenje i pruža svojim korisnicima neograničene mogućnosti djelovanja.

Ana Đikanović se cijeli život bavi pletenjem, heklanjem, vezenjm, izrađivanjem nakit od perlica, čitanjem i fotografijom. Uključena je i u rad likovne radionice a najdraži su joj motivi rodnog Međimurja.
 Blanka Salkić je zaljubljenica u slikarstvo i keramiku, tim se aktivnostima intenzivno počela baviti odlaskom u mirovinu. Započela je akvarelom a sada često slika akrilom i uljanim bojama.
 Dora Čulo je, kao profesorica engleskog i talijanskog jezika i književnosti, odlaskom u mirovinu svoje dotadašnje aktivnosti zamijenila slikanjem. Na taj način ostvaruje mladenački san.
 Milica Kopić započinje slikati u radionici akvarela a daje svoj doprinos i volonterskim radom pri različitim dodađanjima. Uz to je aktivna članica ženskog pjevačkog zbora Danica.

Radionice su dio projekta Knjižnica grada Zagreba 65 plus.