Život koji želiš živjeti / Jan Bolić

Predstavljanje knjige 29.09.2021. | srijeda Knjižnica Marina Držića Početak događanja: 18:00 Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”, Karlovac Jan Bolić
Na terasi ispred Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, u srijedu, 29. rujna 2021., u 18 sati svoju najnoviju knjigu “Život koji želiš živjeti” predstavit će Jan Bolić. Susret se organizira u suradnji s Knjižnicom Marina Držića u okviru Nacionalne kampanje “I ja želim čitati!”.

Jan Bolić (Rijeka, 1998.) mladi je autor iz Rijeke. Dosad je objavio četiri knjige – zbirku poezije “Trenuci” (2016.), zbirku poezije i proznih zapisa “Može biti lijepo” (2017.), kriminalistički roman “Težina stvarnosti” (2018. i 2019.) te krajem 2020. godine knjigu pod nazivom “Život koji želiš živjeti”. Autor knjigu započinje biografski – rođen je kao zdravo dijete, a majka je primijetila da se razvija drugačije nego njegovi vršnjaci kad nije prohodao. Iako je Janova bolest, spinalna mišićna atrofija tip 2, brzo napredovala i onemogućavala mu kretanje, pohađao je redovnu školu. Zbog bolesti danas ne može pomaknuti gotovo nijedan dio tijela, no i dalje, bez obzira na progresiju bolesti, uspijeva pisati jednim prstom po mobitelu i stvarati književna djela. Kako kaže, pisao bi i kad bi mogao pomaknuti samo jedan kapak jer ne može zamisliti život bez pisanja. Jan svoj život doživljava sa zahvalnošću i veseljem, svjestan da se u samo jednom trenutku sve može promijeniti.
Piše i za Večernjakovu blogosferu, gdje objavljuje motivirajuće tekstove o životu i sreći, a na društvenim mrežama inspirira brojne čitatelje svojim afirmativnim citatima.

Nemoj biti obični prolaznik u životu, budi zabavljač ulice koji okupi ljude oko sebe. (by Jan Bolić)