Životne priče - Ante Gelo

Kulturni četvrtak 13.11.2019. | srijeda Knjižnica Sesvete Početak događanja: 18:30 sati Čitaonica
Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
U srijedu, 13. studenoga u Čitaonici Knjižnice Sesvete u 18:30 sati održat će se sedma tribina Životne priče. Tribinu će voditi mr. sc. Mario Raguž. Gost će biti Ante Gelo s kojim ćemo razgovarati o glazbi i suradnji s mnogim glazbenicima.

Ante Gelo poznati je hrvatski gitarist, kompozitor i aranžer. Diplomirao je jazz gitaru na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu. Nastupao je na brojnim koncertima diljem Europe i cijeloga svijeta. Surađivao je sa brojnim poznatim domaćim glazbenicima uključujući: Olivera Dragojevića, Arsena Dedića, Gabi Novak, Ninu Badrić, Terezu Kesoviju itd. 
U zadnje vrijeme većinom radi kao studijski producent i aranžer te piše skladbe za brojne orkestre (Zagrebački filharmonijski orkestar, Simfonijski orkestar, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije) .
Osvojio je mnogo nagrada između ostalih 12 Porina za najboljeg aranžera, kompoziciju i produkciju, nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju jazz kompoziciju te mnoge druge. 

Mario Raguž je urednik i novinar na Hrvatskoj radioteleviziji, pisac za djecu i odrasle, voditelj i urednik emisije Pozitivno na HRT-u te autor više emisija i dokumentarnih filmova.

 Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.