Zvijezda Repatica

Predstavljanje knjige 08.12.2022. | četvrtak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18.30
Zvijezda Repatica priča je o najpoznatijoj zvjezdici, ali i o cijelom ljudskom rodu, o ljudima koji često svoju različitost od ostalih shvaćaju kao manu, kao nešto čega se trebaju stidjeti, a zapravo im je dano kao dar kojim će u jednom trenu svog života obasjati cijeli svijet i ispuniti svoju životnu misiju. Priča je to i o sustavu koji takve pojedince ne može prihvatiti i pokušava ih, posve dobronamjerno, na sve načine uklopiti u poznato i "normalno". Autorica teksta je Mihaela Žugec Saračević, a ilustratorica Lidija Kraljević.
Autorica pogovora, dr. sc. Snježana Zrinjan, ističe: "Kulinarskim rječnikom Zvijezda Repatica prava je božićna poslastica, tekst o Božiću i tekst o ljudima, kakvi bi mogli i trebali biti, ljudima koji bi u životu ostvarili svoje ljudsko poslanje što bi im donijelo sreću, a oslobodilo ih straha i nezadovoljstva. To je ona vrsta poslastice koja izgleda jednostavno, a kad je okusite, oduševljava vas raskoši svoga okusa." 
Autorica Mihaela Žugec Saračević ovu je priču "ukrala" zmaju Zaboravu i donijela je među ljude jer ona je ipak Kradljivica priča (www.kradljivicaprica.com) i time želi doprinijeti da se što manje ostvaruje da, kako Bog kaže Repatici, "samo rijetki odaberu vlastiti sjaj".