O Medioteci
Medioteka je zbirka zvučne, audiovizualne i elektroničke građe koja se nalazi na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice. Nasljednica je nekadašnjeg Audiovizualnog centra osnovanog 1984.  godine, prve  i najstarije sustavno organizirane zbirke novih medija u Hrvatskoj, a postoji i djeluje od 1996. godine.

Fond Medioteke čine zvučna, audiovizualna i elektronička građa na različitim medijima: zvučna građa (audio kasete, CD), video mediji (VHS, DVD, Blu-ray) te računalni mediji (CD-ROM, DVD-ROM).

S obzirom da se Medioteka nalazi na Odjelu za djecu i mladež svi sadržaji koji se nabavljaju namijenjeni su i primjereni upravo dječjem uzrastu i mladima. Posebna pozornost pridaje se kvaliteti građe te njenim obrazovnim vrijednostima. U fondu se tako nalaze kratkometražni i dugometražni animirani filmovi, igrani filmovi prikladni dječjem uzrastu i mladima, ekranizacije književnih djela, dokumentarni filmovi obrazovnog sadržaja, zvučne knjige i glazba za djecu, edukativni software za djecu domaćih izdavača, micro:bitovi, tečajevi stranih jezika te razne igre namijenjene igranju na računalu i igraćim konzolama u prostoru Medioteke.

Prostor Medioteke opremljen je s jednim računalom na kojem je moguće igrati računalne igre sadržaja primjerenog djeci, besplatno pretraživati Internet ili pogledati film te tri igraće konzole (PlayStation 4 PRO i PlayStation 5 ) s najnovijim igrama.
Medioteka organizira različite programe i aktivnosti za djecu i mlade u prostoru Medioteke te multimedijalnoj dvorani. Pedagoško-animatorske aktivnosti organiziraju se za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a poseban naglasak stavlja se na radionice iz STEM područja (proširena stvarnost, virtualna stvarnost, 3D olovka, programiranje).

U prostoru Medioteke i multimedijalne dvorane od 2016. godine odvijaju se programi Američkog kutka Zagreb.