Odjel za djecu
Odjel za djecu i mlade Knjižnice Sloboština mjesto je na kojem djeca predškolske dobi mogu koristiti bogati fond slikovnica za mlađi i stariji predškolski uzrast, brojne društvene i didaktičke igre i pribor za likovne aktivnosti. U čitaonici su dostupni dječji i omladinski časopisi i dva računala s internetom za učenje i igru.
 
Za školsku djecu uz lektirne naslove nudi se širok izbor knjiga lijepe književnosti, popularno-znanstveni naslovi i stripovi. Knjižni fond namijenjen djeci i mladima sadrži oko 8000 svezaka.

Knjižničari-informatori djeci daju preporuke naslova za rekreativno čitanje, odabiru literaturu za potrebe izrade plakata i referata te pomažu djeci oko njihove izrade.

Na Odjelu za djecu i mladež održavaju se brojne stalne i povremene aktivnosti: pedagoško-animatorske akcije, radionice, pričaonice, susreti s književnicima/ilustratorima, izložbe dječjih radova i posjete Knjižnici. Raznolikim programom nastojimo djecu motivirati na dolaženje u Knjižnicu i razvoj čitateljskih navika od najranije dobi. Knjižnica surađuje s brojnim ustanovama u svom okruženju.


DOGAĐANJA U 2019. GODINI

04.03.2019. Maskenbal u Knjižnici

18.03.2019. Otvorenje izložbe "Mali Montmartre na Sloboštini" Centra za rehabilitaciju Zagreb Podružnica Sloboština

20.05.2019. Druženje s ilustratoricom Ivanom Guljašević Kuman

30.05.2019. Pokazni sat Škole gitare El musicante

31.10.2019. 
Predstavljanje knjige "ABC za razgovjetniji razgovor", autorica Sanja Srbljinović Čuček+radionica za djecu i roditelje

13.12.2019.  Pokazni sat Škole gitare El musicante


DOGAĐANJA U 2020.GODINI: