Odjel za djecu i mladež
Odjel za djecu i mladež svojim korisnicima nudi bogat izbor slikovnica, knjiga za djecu i mlade, obaveznu školsku lektiru, stripove, dječju publicistiku, časopise i referentnu zbirku za korištenje u knjižnici (priručnici, leksikoni, atlasi, rječnici). 
Knjžničar informator pruža stručnu pomoć djeci, roditeljima i ostalim zainteresiranim korisnicima pri izboru literature za čitanje kao i pri izradi tematskih i seminarskih radova.
Uz prostor igraonice, koji se rado koristi za mirnu igru mlađe djece uz pratnju raditelja, nalazi se i  prostor za učenje i pisanje domaćih zadaća.
Stalne su aktivnosti Pričaonica za djecu od 3 do 6 godina tijekom koje se nastoji promovirati  tekstualno i likovno vrijedna slikovnica te posjeti vrtićkih i školskih grupa. Povremeno se održavaju satovi lektire, susreti s književnicima te prigodna i stručna predavanja. U prostoru Odjela za djecu i mladež kontinuirano se postavljaju tematske i likovne izložbe. Članovima su dostupni časopisi Drvo znanja, Meridijani, Modra lasta, Moj planet, National Geographic, OK, Prvi izbor, Radost i Smib.