Knjižnica širom otvorenih vrata
Knjižnica Staglišće uključena je u projekt Knjižnica širom otvorenih vrata Knjižnica grada Zagreba surađujući s udrugama, centrima i ustanovama čija je temeljna djelatnost odgoj, obrazovanje i psihosocijalna rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju, te mladeži i odraslih s invaliditetom. Knjižnica se uključuje u društvenu inkluziju polaznika ovih centara i udruga njihovim grupnim posjetima te priređivanjem likovnih i kreativnih radionica i izložbi.
Ustanove s kojima je Knjižnica dosada surađivala: Centar za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba Vinko Bek, Centar za odgoj, naobrazbu i rehabilitaciju djece i mladeži s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima Goljak, Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir, Dnevni centar za rehabilitaciju i radne aktivnosti Sunčev sjaj, Centar za rehabilitaciju Zagreb, podružnica Paunovac.
Od siječnja 2023. godine Knjižnica aktivno surađuje s Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava koji su privremeno smješteni u neposrednoj blizini. Mladi korisnici Centra posjećuju Knjižnicu svaki drugi četvrtak, a program Knjižnica za sve osmišljen je kao spoj čitanja, razgovora i kreativnog izražavanja s ciljem prihvaćanja knjižnice kao ugodnog i sigurnog mjesta koje im pomaže u integraciji u zajednicu.