Knjižnica širom otvorenih vrata
Knjižnica Staglišće uključena je u Projekt Knjižnica širom otvorenih vrata Knjižnica grada Zagreba surađujući s udrugama, centrima i ustanovama čija je temeljna djelatnost odgoj, obrazovanje i psihosocijalna rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju, te mladeži i odraslih s invaliditetom.
Dosad smo surađivali s Centrom za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba Vinko Bek, s Centrom za odgoj, naobrazbu i rehabilitaciju djece i mladeži s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima Goljak i Hrvatskom udrugom gluhoslijepih osoba Dodir.
Aktivno surađujemo s Dnevnim centrom za rehabilitaciju i radne aktivnosti Sunčev sjaj čiji se prostor nalazi u neposrednoj blizini knjižnice, te s podružnicom Paunovac Centra za rahabilitaciju Zagreb.
Knjižnica se uključuje u društvenu inkluziju polaznika ovih centara i udruga prije svega grupnim posjetima i obilascima knjižnice, priređivanjem likovnih i kreativnih radionica i izložbi poštujući i uvažavajući njihove želje i potrebe kako bi im pomogli u što boljoj integraciji u zajednicu.