Projekti
 
Knjižnica Staglišće, u okviru projekta Knjižnica grada Zagreba, provodi ciljane programe namijenjene društvenoj integraciji osoba starije životne dobi i njihovom aktivnom uključivanju u kulturna i društvena zbivanja.
Osobe generacije 65 plus su ne samo aktivni sudionici različitih susreta, predavanja i radionica već i autori brojnih događanja. Mnogobrojne su izložbe slika, keramike, mozaika i ostalih likovnih radova postavljene u izlozima Knjižnice te na centralnom panou čiji su autori osobe starije životne dobi.
Također, mnoge suradnje Knjižnica je ostvarila tijekom godina u okviru programa, a osobito se ističu suradnje sa Zakladom Zajednički put i Udrugom umirovljenika Prečko 50+ te pojedincima koji stvaralački djeluju unutar njih.

Izbor iz akcija: 
Boje Brača - izložba slika Asije Bukvić
Snaga žene u vrijeme krize - predavanje i radionica Zdenke Pantić
Od impresije do apstrakcije - izložba slika likovne grupe Stiviart
Nepravde rano stasaju - predstavljanje knjige Maje Cvek
 
Knjižnica Staglišće uključena je u projekt Knjižnica širom otvorenih vrata Knjižnica grada Zagreba surađujući s udrugama, centrima i ustanovama čija je temeljna djelatnost odgoj, obrazovanje i psihosocijalna rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju, te mladeži i odraslih s invaliditetom. Knjižnica se uključuje u društvenu inkluziju polaznika ovih centara i udruga njihovim grupnim posjetima te priređivanjem likovnih i kreativnih radionica i izložbi.
Ustanove s kojima je Knjižnica dosada surađivala: Centar za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba Vinko Bek, Centar za odgoj, naobrazbu i rehabilitaciju djece i mladeži s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima Goljak, Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir, Dnevni centar za rehabilitaciju i radne aktivnosti Sunčev sjaj, Centar za rehabilitaciju Zagreb, podružnica Paunovac.
Od siječnja 2023. godine Knjižnica aktivno surađuje s Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava koji su privremeno smješteni u neposrednoj blizini. Mladi korisnici Centra posjećuju Knjižnicu svaki drugi četvrtak, a program Knjižnica za sve osmišljen je kao spoj čitanja, razgovora i kreativnog izražavanja s ciljem prihvaćanja knjižnice kao ugodnog i sigurnog mjesta koje im pomaže u integraciji u zajednicu.
 
  
Izložbe fotografija priređuju se u virtualnom obliku od 2020. godine.

Tišina prirode - Mario Belić
Meksiko bez photoshopa - Suzana Bosnić Majcenić
Bali - jutro svijeta - Ivana Rakić
 
Projekt Zelena knjižnica za zeleni Zagreb u Knjižnicama grada Zagreba provodi se od siječnja 2017. godine u suradnji s ustanovama, udrugama i pojedincima koji se profesionalno bave područjem ekologije ili svojim aktivizmom u zajednici pridonose zaštiti okoliša i jačanju svijesti o održivome društvu. 
U Knjižnici Staglišće u okviru projekta organiziraju se predavanja, radionice i izložbe kojima se potiče razvoj ekološke svijesti djece i odraslih i doprinos kvalitetnom življenju.
Od brojnih suradnji osobito je česta i kontinuirana ona s udrugom Zeleni klik! i osnovnim školama u susjedstvu.

Izbor iz akcija:
Mala sirena i dječak Roko - predstavljanje knjige Rosie Kugli
Igra boje i forme - izložba likovnih radova i nakita Agnes O.
Može i drugačije - radionica u suradnji s udrugom Zeleni klik! 
(O)slobodi plato - događanja ispred Knjižnice