Pljesak u 6 - Irena Poje Oxenham

Predavanje 09.05.2024. | četvrtak Knjižnica Voltino Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Centar za civilne inicijative
U programu na kojem pojedinci predstavljaju svoja zanimanja, hobije ili kreativne aktivnosti, 9.5.2024. u 18 sati predstavit će se Irena Poje Oxenham koja se bavi fuzijom stakla.

Irena Poje Oxenham počela se baviti fuzijom stakla sasvim slučajno kao hobijem. Ubrzo je hobi postao posao u kojem od različitih vrsta stakla stvara jedinstvene predmete. Njen opus radova je širok - od nakita preko malih ukrasnih predmeta do velikih zdjela i tanjura koji upotpunjuju i obogaćuju home décor. Svaki uradak je ručno izrađen i time unikatan.
Osim što izrađuje unikatne predmete svoje znanje dijeli na tečajevima i radionicama fuzije stakla sa svima onima koji se odluče upoznati tajne stakla i uključiti se u izradu predmeta različitih boja i tekstura.
 
Izlagala je na brojnim izložbama kao što je 1. Hrvatski biennale umjetničkog stakla u Zadru. Članica je Hrvatskog likovnog društva.

Program provodi Centar za civilne inicijative uz financijsku podršku Grada Zagreba a u sklopu programa I dalje aktivni u partnerstvu s Knjižnicama grada Zagreba kroz projekt 65 plus