Časna lista 2020.

Na sastanku Nacionalnog odbora za dječju knjigu održanog 10. 6. 2019. godine, odlučeno je da su hrvatski kandidati za Časnu listu IBBY-ja 2020. sljedeći autori:  
  • u kategoriji pisca: Jasminka Tihi-Stepanić s knjigom Ljeto na jezeru Čiču u izdanju Naklade Ljevak, Zagreb, 2018.
     
  • u kategoriji ilustratora: Tomislav Zlatić s knjigom Moj tata se smanjuje Eme Pongrašić u izdanju Kreativne mreže i Knjige u centru, Zagreb, 2018.
     
  • u kategoriji prevoditelja: Marko Kovačić s prvim dijelom trilogije Knjiga o prahu: Divlja ljepotica Phillipa Pullmana u izdanju Lumen izdavaštva, Zagreb, 2018.  

    Iskrene čestitke autorima i njihovim izdavačima!
Časna lista IBBY-ja dvogodišnji je izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca, ilustratora i prevoditelja 79 zemalja članica IBBY-ja (Međunarodnog odbora za dječju knjigu), to je katalog koji se izlaže na međunarodnim sajmovima, kongresima i izložbama te služi kao preporuka za čitanje, prevođenje i objavljivanje diljem svijeta. 
Hrvatska sekcija IBBY-ja – Hrvatski centar za dječju knjigu pri Knjižnicama grada Zagreba redovito nominira hrvatske autore za Časnu listu IBBY-ja.
Diplomu Časne liste primaju autori i izdavači, pa je to priznanje ne samo autorima za iznimno postignuće na području dječje knjige već i njihovim izdavačima. Diplome će se uručiti na Kongresu IBBY-ja koji se 2020. godine održava u Moskvi.