Dan hrvatskih knjižnica 2013.

11.11.2013
Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, na dan donošenja prvoga hrvatskog zakona o knjižnicama sa ciljem poboljšanja vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini.

Svake se godine na Dan hrvatskih knjižnica, procjenom izvrsnosti prema Kriterijima za vrednovanje/procjenjivanje izvrsnosti, sukladno Pravilniku o dodjeli priznanja Knjižnica godine Hrvatskoga knjižničarskog društva, dodjeljuje priznanje Knjižnica godine. Ove je godine priznanje Knjižnica godine dodijeljeno Knjižnici i čitaonici "Fran Galović" Koprivnica te će ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica biti svečano obilježen u Koprivnici u ponedjeljak, 11. studenoga 2013., u 12 sati.

Brojne će hrvatske knjižnice, među kojima i Knjižnica Augusta Cesarca, Knjižnica Augusta Cesarca - Ravnice, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Knjižnica Knežija, Knjižnica Prečko, Knjižnica Savski gaj, Knjižnica Staglišće, Knjižnica Tina Ujevića, Knjižnica Vladimira Nazora i Knjižnica Voltino, prigodnim aktivnostima obilježiti Dan hrvatskih knjižnica 2013.