Javni poziv za sudjelovanje na Smotri dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih i srednjih škola i dječjih domova manifestacije „Priprema, pozor... kazalište!“

Prijaviti se može do 20. 3. 2019. na petra.dolanjski@kgz.hr ili zeljko.vrbanc@kgz.hr. Smotra će se održati od 3. 4. do 5. 4. 2019. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 01/2318-596.

Smotra dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih i srednjih škola i dječjih domova središnji je segment manifestacije „Priprema, pozor… kazalište!“.  Sudjelovanje na smotri uključuje nastup, gledanje drugih predstava i sudjelovanje u ad hoc dramskim radionicama pod vodstvom glumice Petre Težak.  Kroz zajednički radionički rad uključenih dramskih skupina djeca komentiraju odgledane/odigrane predstave,  uče analitički razmišljati, razvijaju zajedništvo nasuprot dominirajućem trendu kompeticije, a njihovu pažnja je usmjerena i na važnost procesa, a ne samo na finalne produkcije.

„Priprema, pozor… kazalište!“ projekt je Knjižnice S. S. Kranjčevića kojem je krajnji cilj stvoriti platformu za alternativnu edukaciju djece i mladih, odnosno razviti metodu i iznaći forme koje mogu posredovati znanja i osnažiti ih za aktivno građanstvo i kritičku refleksiju društva u kojem participiraju. Polazeći od mišljenja da je upravo umjetnost, zahvaljujući svojoj otvorenoj metodologiji i afektivnoj snazi, mogući kanal k takvom razvoju, projekt je osmišljen kao godišnja izvedbeno diskurzivna kazališna manifestaciju kroz koju se usmjerava publiku, prvenstveno djecu i mlade, na umjetnost kao oblik komunikacije i njezin potencijal da bude agens promjene u društvu.