Knjižnice grada Zagreba ambasador Erasmus+

02.06.2022 KGZ
Knjižnice grada Zagreba uspješno su provele projekt Upoznajemo druge u sklopu programa Erasmus+  zbog čega je koordinatorica projekta Janja Maras odlukom Agencije za mobilnost i programe EU imenovana Erasmus+ ambasadoricom
 
Time je Knjižnicama grada Zagreba ukazana čast za uspješno proveden projekt u području Ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Četiri djelatnice kroz projekt Upoznajemo druge imale su priliku, praćenjem rada kolega u Kopenhagenu i Krakowu, upoznati se s europskim iskustvima u radu s osjetljivim skupinama kao što su izbjeglice. Koordinatorica projekta Janja Maras kao ambasadorica Erasmus + programa promovirat će dobrobiti sudjelovanja u tom programu upravo kroz iskustvo koje je stekla u provedbi projekta Upoznajemo druge.
Cjeloživotno obrazovanje jedan je od najvažnijih postulata knjižničarske struke, a program Erasmus+ potiče upravo to!
Erasmus+ u području obrazovanja odraslih otvoren je zaposlenicima i odraslim polaznicima ustanova za obrazovanje odraslih, poput pučkih učilišta, gradskih knjižnica, muzeja, nevladinih udruga, poduzeća i slično.
Projekti mogu biti usmjereni na mobilnosti ili suradnju s inozemnim ustanovama. Odlazeći na mobilnost u različite ustanove u inozemstvu, sudionici stječu međunarodna iskustva, usvajaju nova znanja i dijele dobre prakse.
Više informacije dostupno je na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.