Posudba micro:bitova

Medioteka Gradske knjižnice proširila je svoj fond micro:bitovima dobivenim donacijom IRIM-a i Rotary kluba Zagreb Centar.
Uključivanjem u projekt posudbe micro:bitova, Gradska knjižnica i Knjižnice grada Zagreba nastavljaju svoju dugogodišnju praksu promicanja novih tehnologija i dopiranja do one djece koja nemaju pristup novim tehnologijama u školama, ali i do odraslih koji mogu shvatiti kako je lako steći nove vještine s obzirom na to da je usvajanje digitalnih vještina presudno za sve koji žele biti ravnopravni građani 21. stoljeća. Od donacije 30 micro:bitova, 20 je predviđeno za posudbu i uvršteni su u fond Medioteke Gradske knjižnice kao elektronička građa te se mogu posuditi na 21 dan, a 10 će se koristititi za održavanje radionica.
Na predstavljanju projekta posudbe micro:bitova sudjelovali su učenici 3. razreda Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera iz Zagreba te su demonstrirali koliko je zabavno i jednostavno napraviti osnovne programe na micro:bitu poput ispisivanja vlastitog imena, prikaza različitih oblika i slično.
Kako je bilo na svečanom preuzimanju micro:bitova i predstavljanju projekta pogledajte u galeriji.