Predstavljen ZaKi Book

24.05.2019 KGZ
Knjižnice grada Zagreba predstavile su javnosti ZaKi Book, prvu hrvatsku knjižničnu aplikaciju koja omogućuje posudbu e-knjige.
E-knjige posuđivat će se putem broja iskaznice i PIN-a. Tako će članovima njihovi omiljeni naslovi biti dostupni 24 sata na dan bilo gdje: u tramvaju, na odmoru, na plaži, izjavila je ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Višnja Cej.
Posudba e-knjige bit će dostupna upravo od Dana grada Zagreba, tj. od 31. svibnja 2019. kao svojevrsni dar građanima metropole, objasnila je ravnateljica Cej. Usluga je zasada dostupna članovima starijima od 15 godina. Aplikacija je razvijena u suradnji s VIVOM info te uz podršku osnivača Grada Zagreba.
Na predstavljanju je prikazano i idejno rješenje Arhitektonskog studija UPI-2M za novu zgradu Gradske knjižnice na lokaciji Paromlin. Gradska se knjižnica tim projektom pozicionira na europskoj karti turistički atraktivnih knjižničnih zgrada i simbola metropola, istaknula je voditeljica Gradske knjižnice Ismena Meić.
Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako je sretan što se Grad Zagreb može pohvaliti sa čak 7% gradskog proračuna koji se izdvaja za kulturu.