Predstavnica Knjižnica grada Zagreba na međunarodnom biciklističkom skupu

19.06.2013
Ovogodišnja knjižničarska avantura duga je 400 km. Započinje u Amsterdamu, a završava u centru Bruxellesa, centru Europe, gdje će se sudionici susresti s članovima EU parlamenta i uručiti im proglas o važnosti narodnih knjižnica pod nazivom The declaration for the regulation of libraries at a European level. Proglasom se želi ukazati na nezamjenjivu ulogu knjižnica u društvu, kao i njezinu središnju ulogu u rastu i prosperitetu svake lokalne zajednice.
Hrvatska knjižničarka Vesna Stričević iz Knjižnica grada Zagreba aktivna je sudionica te jedinstvene i atraktivne ideje lobiranja za knjižnice. Prilika je to da se u međunarodnim krugovima, upravo u pravom trenutku kada Hrvatska ulazi u EU, upoznaju i prenesu uspjesi zagrebačkog, ali i hrvatskog knjižničarstva te da se predstavi Zagreb kao hrvatska turistička metropola. Posebno je zato važan posljednji dan kada je planiran posjet Knjižnici EU parlamenta te druženje sa zastupnicima. Tom će se prilikom održati izložba gdje će se predstaviti i Knjižnice grada Zagreba svojim zanimljivim programima i posebnostima.
C4L je politički i ekonomski neovisan neformalni skup osnovan 2011. godine s ciljem zagovaranja knjižnica i povećavanja svjesnosti javnosti o vrijednosti knjižničnih usluga i izvora koje knjižnice nude svojoj zajednici i društvu u cjelini. Realizira se u suradnji s lokalnim knjižnicama, knjižničarskim društvima i međunarodnim organizacijama IFLA (Međunarodni savez knjižničarskih društava i ustanova) i EBLIDA (Europski ured za knjižnične, informacijske i dokumentacijske udruge).

Više informacija na službenim stranicama: http://www.cyclingforlibraries.org.

Dnevni izvještaji će biti dostupni na facebooku i twitteru https://www.facebook.com/#!/cyc4lib?fref=ts  i  https://twitter.com/cyc4lib