Prijave programa za Noć knjige

20.03.2024 KGZ
Već 13. godinu za redom Noć knjige priređuje se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Na dan 23. travnja želja je organizatora da se u dnevnim ili večernjim satima organizira prigodan program inspiriran knjigom, a s temom „Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena“, odnosno na koje se načine kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima.

Značajne obljetnice

U 2024. godini, Godini Marka Marulića, obilježava se 500. obljetnica njegove smrti, ali i 150. rođendan istaknute dame hrvatske književnosti Ivane Brlić-Mažuranić te 100. obljetnica smrti jednog od najutjecajnijih europskih književnika Franza Kafke. U ovoj
godini broji se i 70 godina od prvog objavljivanja roman Gospodar prstenova J. R. R. Tolkiena. Više možete provjeriti na linku

Otvorene prijave

Programi u Noći knjige mogu se prijaviti od 29. veljače do 22. ožujka putem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici Noći knjige.
Programi će se moći prijaviti i nakon 22. ožujka, ali ispunjavanje prijavnice do navedenog datuma osigurava dobivanje promotivnih materijala (plakata i straničnika Noći knjige).
Želja organizatora je da događanja budu istinska proslava knjige i čitanja, pomno planirana, sadržajna i konkretna. Programi iz kojih se ne iščitavaju ozbiljnost i trud u njihovoj pripremi (nepotpuni, nedovršeni ili prešturi programi) te oni koji nemaju veze s temom Noći knjige ili promocijom knjige i čitanja općenito neće biti objavljeni niti će se za takve programe slati promotivne materijale. Više informacija možete pronaći na linku.