Radno vrijeme kao prije epidemije

U skladu s novim preporukama Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo za rad narodnih knjižnica u uvjetima bolesti COVID - 19, Dječja knjižnica "M2" od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. ponovno uvode radno vrijeme kao prije epidemije, od 8 sati do 19 sati (pon-pet) te od 8 do 14 sati subotom.  

Dječja knjižnica "M2" će i dalje voditi brigu o preporukama provođenja svih epidemioloških mjera i najviših higijenskih standarda: na ulazu u knjižnice osigurana su dezinfekcijska sredstva za korisnike, vodi se briga o držanju razmaka ograničenog broja korisnika i djelatnika u zatvorenom prostoru kako bi se smanjio fizički kontakt, više puta dnevno prozračuje se prostor knjižnica, vodi se briga o higijeni prostora, odnosno svih radnih mjesta za korisnike.

Odjeli za djecu i mlade otvoreni su za posudbu i povrat građe uz propisane stroge mjere higijene i dezinfekciju ruku te nužno pridržavanje strogih mjera fizičke udaljenosti. Provjera zdravstvenog stanja djeteta nije potrebna s obzirom da je ta mjera ukinuta za vrtiće i škole. Na odjelima za djecu i mlade zasada se neće organizirati stalne aktivnosti niti dječje igraonice. 
 
Također, ukida se karantena za knjige. Sva građa nakon povrata bit će odmah dostupna za članove.
Od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. otvaraju se i čitaonice dnevnog tiska uz preporuku korištenja maski i dezinficiranja ruku prije i nakon korištenja dnevnih novina.