Stručni skup "Dječje knjižnice - iskorak u virtualno"

Stručni skup "Dječje knjižnice - iskorak u virtualno", koji se tradicionalno održava od 2006. godine, tematski će se baviti načinima korištenja novih tehnologija u promišljanju novih i prilagodbi postojećih knjižničnih usluga u promicanju čitanja i poučavanju informacijske pismenosti.
Kako pomoću interneta i usluga weba 2.0 zainteresirati djecu i mlade za čitanje, kako zadržati stare i privući nove korisnike knjižnica, samo su neka od pitanja na koja će se pokušati odgovoriti uvodnim izlaganjima i primjerima dobre prakse.
Skup organiziraju Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak, a bit će održan 27. ožujka 2015. na Odjelu za djecu i mladež Knjižnice Medveščak, Zvonimirova 17, Zagreb.

Program će biti sastavljen od uvodnih/pozvanih izlaganja, primjera dobre prakse i rasprave.

Uvodna izlaganja su sljedeća:
  • Dr. sc. Predrag Pale, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu: Djetinjstvo s Internetom u džepu
  • Dorja Mučnjak, viši knjižničar, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Knjižnica: Knjižničari - tehnofobi ili tehnofili?
  • Snježana Božin, voditeljica knjižnice Goethe-Instututa Zagreb: Generacija 2.0 : knjižnice za djecu i mlade u Njemačkoj
  • Verena Tibljaš, voditeljica Službe za koordinaciju programa i usluga i odnose s javnošću, koordinatorica programskih aktivnosti Gradske knjižnica Rijeka: Web (o) djeci, web (s) mladima
Razmjena dobre prakse sadržavat će izlaganja knjižničara iz narodnih knjižnica u Hrvatskoj, koji će kroz osam primjera predstaviti načine primjene novih tehnologija u poticanju čitanja djece i mladih.
Pozivaju se svi zainteresirani dječji knjižničari da prijave sudjelovanje s izlaganjem primjera dobre prakse iz svojih knjižnica.
Opširnije i prijava za sudjelovanje na stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva.