Upute za sigurno korištenje knjižnica

03.09.2020 Knjižnica Sesvete

Zbog sigurnosti zdravlja članova i korisnika, prilikom korištenja knjižnica provode se posebne epidemiološke mjere uvedene temeljem odluka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.Prilikom dolaska u knjižnicu obavezno je korištenje maske za lice preko usta i nosa.

Korisnici obvezno dezinficiraju ruke prilikom ulaska u knjižnicu.

Moguće je kretanje korisnika po prostoru slobodnog pristupa knjižnice uz obavezno poštivanje razmaka od dva metra i što kraće zadržavanje u prostoru.

Između korisnika i djelatnika potrebno je održavati fizički razmak od dva metra. 

Radi ograničenja o istovremenom broju osoba u zatvorenom prostoru, nakon izlaska jedne osobe, u prostor može ući iduća.

Prilikom ulaska i čekanja u redu ispred knjižnice također je potrebno držati međusobni razmak od propisana dva metra.

Usluge čitaonica i korištenja interneta mogu koristiti isključivo članovi Knjižnica grada Zagreba zbog ograničenog broja mjesta i obveze provođenja fizičke distance.

Članovima su dostupne sve redovne usluge čitaonica: naručivanje i izdavanje građe, čitanje dnevnog tiska, učenje i korištenje interneta.

Prilikom korištenja čitaonice član je obvezan javiti se dežurnom djelatniku i predati mu člansku iskaznicu.

Osobe koje koriste čitaonice ne mogu se slobodno kretati prostorima knjižnice, nego koriste mjesto u čitaonicama predviđeno za rad.

Za vrijeme boravka u čitaonicama, obvezno je koristiti zaštitnu masku.

Članove i korisnike se upućuje na korištenje online rezervacija i provjera statusa kako bi ih željena građa čekala prilikom dolaska u knjižnicu.