Detektivski romani - djeca


Detektivski romani
Ovo su knjige pune zapleta, uzbudljivih istraživanja i odvažnih odluka. Dobru zabavu pruža i sklapanje svih  dijelova priče u cjelinu te otkrivanje tajne, baš kao kod puzzla!

Serijali:
Biblioteka TKKG
Detektiv Miki
Družba mladih detektiva
Edukativni dječji krimić
Juniori-mladi detektivi
Kaminski-Kids
Mali detektivi
Mladi detektivi
Sedam tajanstvenih


Ostali naslovi:


Charly Clever& Doktor Lupe preuzimaju slučaj! / Gerit Kopietz & Jörg Sommer (Mali detektivi)
Školski je raspust. Charly ne zna što bi od dosade, a  još i kiša pada. S djedom je i mlađim bratom. Netko kuca na vrata. Dolazi mali čovječuljak s pismom u kojem najveća građevinska tvrtka u gradu opominje stanare zgrade da se moraju do prekosutra iseliti iz svojih stanova jer su stručnjaci u stropnim oblogama pronašli azbest. Stvar je ozbiljna budući da je azbest vrlo otrovan.
U biblioteci Mali detektivi još pročitajte: Charly Clever & Doktor Lupe punom parom, Charly Clever & Doktor Lupe – crni vitez,  Charly Clever & Doktor Lupe u lovu na tigrove,  Charly Clever & Doktor Lupe - opasnost na krovu, Charly Clever & Doktor Lupe – nestali blizanci. Charly Clever & Doktor Lupe - zatočeni u gradskom tornju,  Charly Clever & Doktor Lupe - na vrućem tragu.  

4 1/2 prijatelja / Joachim Friedrich
Prvi u nizu uzbudljivih romana o hrabroj detektivskoj družini koja uspješno rješava neobične i zagonetne slučajeve. Dječak Karsten zvani Rotkvica obožava stripove, a kako bi priskrbio novac za kupovanje svog omiljenog štiva, povremeno čuva malenog dječaka Bastija. Kad se Rotkvica jednog popodneva, u vrijeme šetnje obližnjom šumom, pokuša riješiti Bastijeve napunjene pelene - sasvim slučajno otkrije spilju...
Pročitaj i 4 1/2 prijatelja i nestala učiteljica biologije 
 
Detektivi na ljetnim praznicima/ Jost Baum  
Djevojčica Katja Lennartz, njezin brat Kai te njihov djed Feddersen, koji se bavi lovom na rakove, rješavaju još jedan zanimljiv slučaj. Netko ispušta otrovni otpad u more!

Detektivske zagonetke/ Fabian Lenk
Knjiga za zabavu, ali i za razmišljanje. Sastoji se od šest detektivskih priča  koje ne nude rješenja odmah u sadržaju, već nude nekoliko "sumnjivaca", od kojih čitatelj mora odabrati pravog. 

Dječji detektivski ured Alina i Hung / Gudula Kohn
Gradonačelnik je odlučio prodati zbirku zlatnika. Na muzejskoj svečanosti trebaju posljednji put biti izloženi. No, oni nestaju. Alina i Hung sasvim slučajno od gospođe Turnagel, čistačice, doznaju tajnu.

Junaci prašnjavog tornja / Nada Mihaljević
Pero, dvanaestogodišnjak, pred vratima stana pronalazi napuštenog psa, zatim ga netko zasipa tajanstvenim porukama, a na ulici ga presreću sumnjivi tipovi. Dok on pokušava shvatiti što se zbiva, za petama su mu već dobro organizirani kriminalci.  

 Klub detektiva"Njuškalo" / Gerda Wagener
Grupa radoznale, živahne djece osniva Klub detektiva Njuškalo. Da to nije nikakav dječji klub, već ozbiljan, detektivski posao, govore nam njihovi rezultati u rješavanju raznih problema. Njuškala imaju novi plan - pomoći životinjama u nevolji.
O detektivskom klubu Njuškalo čitaj i u knjizi Dvije detektivke i vrtlar bez alibija. 

Leonardo da Vinci i kradljivac slika / Amelie Benn  (Edukativni dječji krimić)
Francescov učitelj, Leonardo da Vinci, je uistinu bio genijalan. Bio je umjetnik, inženjer, znanstvenik, filozof, izumitelj. Francesco je bio ponosan  što može raditi kod njega i što mu može biti od pomoći. Pronaći će ukradenu "Mona Lisu".
Pročitaj i ostale naslove iz serije Edukativni dječji krimić
Galileo Galilei i prokletstvo astronoma / Jürgen Brück
 
Marco Polo i potjera na Putu svile / Anne Ellsworth
Kleopatra i zagonetna mumija / Iris Hammelmann
Cezar i izdaja na Kapitolu / Franziska Jaekel ; [prijevod Božidar Vid ; ilustracije Karl Knospe] 
Vitezovi i tajno bratstvo / Franziska Jaekel
Mozart i atentat u operi / Christa Pöppelmann
Mušketiri i zagonetka zlatnog mača / Christa Pöppelmann ; [prijevod Margita Šurkić ; ilustracije Bettina Weisl] 

Noćni posjetioci/ Enid Blyton (Sedam tajanstvenih)
Detektivski roman iz biblioteke  Sedam tajanstvenih – o družini sedmero djece uvijek spremnih riješiti neku tajnu. Ovo je njihova prva pustolovina u kojoj je Jack, tražeći izgubljenu značku u polju, postao sudionikom neobičnog događaja.
U biblioteci  Sedam tajanstvenih pročitajte još i: Kradljivac bisera, Crveni jastučić, Signal u noći, Čovjek s ožiljkom, Izgubljeno dugme, Tajanstvena špilja, Tajna napuštene kuće, U potrazi za kradljivicom, Požar u brvnari, Vatromet, Zagonetka ruševnog dvorca, Iznenađenje, General u nevolji
 
Ronioci iz magle: avantura br. 1 / Thomas Brezina (Juniori-mladi detektivi)
Juniori - mladi detektivi - Roki, Babs, Daffi i Chris istražuju aktivnost tajanstvenih ronilaca, koji su se nenadano, u magli, pojavili u ribnjaku. Istodobno, međutim, događa se i bezočna pljačka banke...
U biblioteci Juniori - mladi detektivi potraži i naslov Fantom u konjušnici. 

Šifra kineske kornjače / Mladen Kopjar
Sve je počelo kada je Kruni uginula zlatna ribica, pa je sa prijateljem Goranom i prijateljicom Katjom (mladom zelenom aktivisticom), otišao u prodavaonicu kućnih ljubimaca Hijena po "novu" zlatnu ribicu. Katji je zaokupila pažnju četverooka kornjača, u Kini zaštićena i ugrožena vrsta. 

Tajna Stubičkih Toplica/ Hrvoje Kovačević 
Paralelno pratimo Hrvoja i njegov život prepun straha od smrti i misteriozni nestanak djevojčice Dubravke koja je jednu večer u spavaćici i papučama jednostavno odšetala iz kuće. Kakva je to mračna tajna koja povezuje Dubravku i Hrvoja? 

Tajna šaptača lubenicama / Hrvoje Kovačević
Iz specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju misteriozno počinju nestajati stare i teško pokretne pacijentice. Policija i ravnateljica za nestanak sumnjiče liječnicu, a njezina djeca žele otkriti istinu. 
 
Tri detektiva na pogrešnom putu/ <napisala i > ilustrirala Julia Volmert
Jedan sumnjiv razgovor potaknut će Janu Miriam i Freddija na detektivsku akciju. Osumnjičeni su električar za alarmne uređaje i njegova prijateljica. Otet je i jedan pas, ali zašto i kakve veze s tim ima toaletni papir?! Tri detektiva prepuni ideja i sami će na kraju ostati strašno iznenađeni raspletom neobičnog slučaja.
O zgodama i nezgodama ova tri detektiva čitajte još i u knjigama:  Tri detektiva i slučaj s konjem, Tri detektiva i tajna trezora, Tri detektiva i trag u brašnu, Tri detektiva vode istragu u školi.
 
Tri detektivke i duh u kokošinjcu / Barbara Wendelken
U ljubičastoj vili stanuju tri Pavice -  baka Pava, majka Pavica i najmlađa Pavičica. Baka Pava nekad je radila u cirkusu i bavi se  proricanjem sudbine. Dolazi im susjeda Livadić kojoj iz kokošinjca nestaju jaja. Hoće li tri Pavice riješiti zagonetku?
 O detektivskim zgodama tri Pavice pročitajte još i sljedeće knjige: Tri detektivke i duh u starom dvorcu, Tri detektivke i tajanstveni gospodin Leopold,Tri detektivke u potrazi za Kumirom
 
Zagonetka stare vile: slučaj za TKKG : T kao Tarzan, K kao Karl, K kao Knedlica, G kao Gaby / Stefan Wolf (Biblioteka TKKG)
Ovo je knjiga o detektivskim pustolovinama dječje družbe: Tarzan (T),  Karl (K),  Kuglica (K) i Gaby (G). Oni imaju po trinaest godina, idu u isti 9. b razred, dijele iste školske brige i veliki su prijatelji. Svoju družbu nazvali su TKKG, prema početnim slovima svojih imena. Nerazdvojna četvorka kojoj moramo pribrojiti još i psa Oskara, kao da je pretplaćena na rješavanje zagonetnih slučajeva. To i nije čudno, jer su radoznali, domišljati i hrabri. U ovoj knjizi suočavaju se sa zagonetkom duže vrijeme nenastanjene stare vile, koju su kupili Karlovi roditelji. Što mogu lopovi tražiti u takvoj nastambi?
U Biblioteci TGGK čitaj o ostalim slučajevima TGGK detektivske družine. Naslovi su: Fantom na paklenom stroju,  Strah u 9.a, Lov na kradljivce milijuna,  Paket s mrtvačkom glavom,  Prazan grob u močvari,  Slijepi vidovnjak