E- knjige - djeca, mladež


Elektroničke knjige
 
ICDLICDL
Međunarodna dječja digitalna knjižnica sadrži odabrana djela iz zemalja širom svijeta. Omogućuje besplatno čitanje knjiga iz raznih zemalja. Knjige se mogu izabirati prema raznim kriterijima: temi, žanru jeziku... Hrvatska je također zastupljena. - (hrv. i ostali jezici) 

Lektire
Na ovim stranicama cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 200 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali. Cilj projekta je na Webu objaviti SVE osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova! Projekt eLektire je nastao na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga CARNet i Bulaja naklada. Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi. - (hrv.)

Knjige za djecu i mladež - digitalizirana zagrebačka baština
Vrijedne slikovnice i knjige za djecu i mladeš na stranicama Knjižnica grada Zagreba. (hrv.)

Slikovnice i knjige za djecu
Digitalizirana baština – vrijedne slikovnice i knjige za djecu dostupne za online čitanje na stranicama Nacionalne i sveučilišne knjižnice. - (hrv.)

Zbirka književnih djela na hrvatskome jeziku
Na ovome se mjestu nalaze integralni tekstovi pojedinih književnih djela. - (hrv.) 

      Izdanja Udruge Kapibara:

Kako je šuma dobila mostKako je šuma dobila most
Slikovni priručnik izrađen je u sklopu projekta Edukacija najmlađih o NATURA 2000 mreži – šumski ekosustavi.
 


 

Močvara - priča o životu jednog vretenca
Močvara - priča o životu jednog vretenca - slikovnica
Slikovnica izrađena u okviru projekta Dugoročno očuvanje ugroženih i rijetkih staništa Hrvatske kroz edukaciju najmlađih.