Jezovite priče - djeca


Jezovite priče 
Voliš li biti budan do kasno u noć i to zbog knjiga? Samo pročitaj neku od predloženih knjiga i želja će ti se ostvariti!
 
 
Četiri strašna Fufoždera i jedan mali Fufić / Sanja Lovrenčić
Priče su to duhovite, maštovite, vesele, ali i literarno vrijedne, za čitatelje od sedam do deset godina. Imaju i svoju terapeutsku vrijednost, jer su to priče koje služe kao lijek protiv dječjeg straha.
 
Jezovite priče / Marliese Arold
Postoje li duhovi? Mogu li se i oni zaljubljivati, pucketati i praskati od uzbuđenja? Ili možda mucati? Što se Tomici događa jedne noći u  bakinoj prastaroj kući? Ima li priviđenja ili samo sanja? Od čega to Veri cvokoću zubi i tko se to oko njenog kreveta šulja?

Koralina / Neil Gaiman
Koralina je osmogodišnja djevojčica koju će radoznalost i istraživački duh odvesti kroz zazidana vrata u jedan svijet, vrlo nalik na naš, ali na jezovit, potpuno drugačiji način...
 
Kradljivac vječnosti / Clive Barker
Harvey Swick, desetogodišnji dječak, nije ni slutio da će mu tek što pomisli o drugačijem i zabavnijem životu u sobu banuti stranac po imenu Rictus, koji će mu ponuditi" nezaboravnu pustolovinu izvan ovog svijeta".
 
Mali duh / Otfried Preussler  
Priča o malom duhu koji je već dugo, dugo živio u starom dvorcu. Svake noći, točno u ponoć, on bi lebdio dvorcem ili bise zabavljao praveći društvo sovi Uhu-Šuhu. No jedne noći mali duh se osmjelio i odlučio se pojavljivati i po danu.
 
Ružan san / Anne Fine  
Melanie je povučena djevojčica, knjiški moljac. Ne druži se puno s ostalima već radije čita. Tokom cijelog školovanja to je smetalo svim njenim nastavnicima. Jedan za drugim pokušavali su joj oteti knjigu iz ruke u nadi da će je tako natjerati da se u većoj mjeri uključi u razredni život. Dolaskom nove, vrlo čudne učenice s kojom se po zadatku počinje družiti, gutačici knjiga u stvarnom životu počinje se događati nešto kao u priči. Odlučuje  riješiti misteriju pred kojom se našla i tako pomoći novoj prijateljici.

Satni mehanizam / Philip Pullman
Uzbudljiva priča smještena u Njemačku, u vrijeme kad su satove pokretali satni mehanizmi, a urari izrađivali i figure koje su obilježavale svaki puni sat izlaženjem iz satnog kućišta
 
Sebastijan Nevidljivi / zapisala Ana Đokić - Pongrašić  
DUHovite priče su baš to!. Kao prvo, napisao ih je Sebastijan Nevidljivi, dakle DUH, a kao drugo - zabavnog su sadržaja i pomalo smiješne, znači dopadljive djeci. To je jako bitno, jer samo su djeca i poneki rijetki odrasli uopće u stanju vidjeti duhove, a ovaj naš Sebastijan Nevidljivi je uz to i velika pričalica.

Vampirko/ Angela Sommer-Bodenburg
Omiljeno štivo dječaka Antuna jezive su priče, osobito o vampirima. No, dobio je priliku upoznati pravog pravcatog mladog vampira Rudija, pa i njegovu sestricu Anu.  

Vještice/ Roald Dahl
" U bajkama, vještice uvijek nose budalaste crne šešire i crne plašteve i jašu na metlama. Ali ovo nije bajka. Ovo je o pravim vješticama." 
 
Zmajevi i vukodlaci : humoristične priče za djecu i mladež / Zvonimir Balog  
Ovo je zbirka humorističnih priča i pjesama za djecu i mladež u kojoj autor potpuno demistificira zmajeve i vukodlake, ne prikazujući ih kao zastrašujuća bića već kao dobroćudna stvorenja koja na taj način postaju predmetom razbibrige i šale.