Poezija - djeca


Poezija 
Najljepši stihovi napisani za djecu su ovdje! Neki o suncu, ljubavi, cvijeću ili školskim zgodama sve će vas  redom nasmijati.
 
Kako misli jure jednog malog Jure/ Nikolina Manojlović, Vračar  
Niz slika iz života jedne obitelji.

Miševi i mačke naglavačke / Luko Paljetak
Pjesme Luke Paljetka vole  idjeca i odrasli zbog njihove jednostavnosti, ljepote, suvremenosti i prepoznatljivosti u svim prigodama. Zbirka pjesama  Miševiimačkenaglavačke, jedna je od njegovih djeci najdražih zbirki.
 
Morska kočijica / Vesna Parun
Priroda, ponajviše more i ljubav kao velike vrednote života osnovne su teme pjesničkog pera Vesne Parun, pa tako i ove zbirke pjesama za djecu. Iako podijeljene u dva ciklusa - Morska kočijica i Usnuli svirač,  pjesme se tematski bitno ne razlikuju. Satkane od shvatljivog i usvojenog jezičnog blaga, osjećajne i često elegične, dopadaju se djeci; ona ih ubrzo zavole.
 
Psssssst - - - / Stanislav Femenić
Zbirka veselih, maštovitih pjesama, pitalica i priča punih humora  koje se lako izgovaraju, čitaju, koje teku u rimama i predstavljaju autorov svijet kojega on poklanja djeci. No, one nisu samo to. U mnogima se kriju tople poruke i pouke.
 
3čave pjesme / Pajo Kanižaj
Tričave izabrane pjesme su zbirka pjesama  kod kojih već iz naslova zaključujemo kako se radi o humorističnim, često ironičnim stihovima u kojima dolazi do pravog vatrometa rima.
 
Tvoja staza / Ratko Zvrko
Antologija sadrži pjesme izabrane iz cjelokupnog autorovog opusa koji obuhvaća desetak zbirki idvadesetak slikovnica. Prema tematici, ovaj e zbirka podijeljena na deset poglavlja s po desetak pjesama. .
 
Veseli zemljopis : hrvatske rijeke, planine i otoci / <napisao i ilustrirao> Zvonimir Balog
U ovoj pjesničkoj zbirci susrest ćemo humorističku liriku vezanu uz najavljenu zemljopisnu temu. Pjesnik je duhovito, svježe i originalno svu ljepotu domovine Hrvatske i ljubav prema njoj pretočio u stihove…
 
Vol za volanom / Gustav Krklec
Knjiga je izbor iz autorovog književnog opusa. Sastoji se od četiri poglavlja s preko stotinu pjesama.
 
Zeko u kavani / Vjekoslav Majer
Vesela, zabavna zbirka sadrži sljedeće pjesmice: Ure kod urara, Zeko pod kišobranom, Zeko ima telefon, Zeko listonoša i Zeko u kavani. Pjesmice će svojim razigranim, maštovitim stihovima i lijepim ilustracijama privući male čitatelje.