Pustolovni romani - djeca


Pustolovni  romani 
Uvijek u društvu, nikad sami, junaci ovih knjiga upadaju u avanture, a kad to ne žele one same pronalaze njih!

Serijali:
Pet prijatelja
Vremenski stroj


Ostali naslovi:


Akimbo i slonovi / Alexander McCall Smith  
Akimbov tata radi kao djelatnik na održavanju velikog rezervata u kojem obitavaju mnoge životinje, pa tako i dječaku najdraži slonovi. Akimbo je neizmjerno nesretan zbog njihova okrutna ubijanja, stoga kreće u opasan pothvat. 
Pustolovine dječaka Akimba pročitaj i u sljedećim romanima:   Akimbo i Čovjek krokodil,  Akimbo i lavovi 

Matilda i vještičji mačak / Ivanka Ferenčić Martinčić
 Priča o zanimljivoj i neobičnoj djevojčici, vlasnici tajanstvenoga crnog mačka.

Miron u škripcu/ Anto Gardaš  
Gdje je Miron, tu su još i T.I. (Tajanstveni Ivan), Trostruki Joja, Dingo i Melita, a čim su oni na okupu, kreće neka frka. 
O pustolovinama dječaka Mirona, Trostrukom Joji i Tajanstvenom Ivanu možeš čitati i u romanima: Koliba u planini, Miron na tragu svetoga grala, Krađa u galeriji ili Sve se urotilo protiv malog Terzića…
 
Nešto poslije ponoći; Tragom staklene mape : pripovijetke za djecu i one koji će to uvijek biti / Vladimir Bakarić
Tomica, Medo i Neno članovi su družine Kamena glava, kojoj se kasnije pridružuju i drugi dječaci. Uživaju u nesputanoj igri i priželjkuju uzbudljive događaje i velike pothvate, no ne zadugo. . .
 
 Otok plavih dupina/ Scott O'Dell
Njeno tajno ime bilo je Karana. Živjela je u svom selu na Otoku plavih dupina usred Pacifičkog oceana. Kada je došao aleutski brod s neznancima koji su lovili vidre, mnogim njenim poznanicima  život je bio prekinut.
  
Pet prijatelja na otoku s blagom / Enid Blyton (Pet prijatelja)
Nakon što su Juliane, Dick i Anne pronašli staru škrinju s mapom i zanimljivim tekstom u kojem se spominju zlatne šipke, prijatelji kreću u potragu za blagom, ali još je netko zainteresiran za sadržaj olupine staroga broda. 
Pročitajte i ostale romane iz biblioteke Pet prijatelja: Tajna formula, Zajednički bijeg, U krijumčarskom gnijezdu, Na kampiranju, Na otoku Kirrinu, Sablasni vlak, Tajna Sovinog brda, Ucjena, Zalutala poruka, Sablast u dvorcu, Toranj obalnih razbojnika, Tajanstvena pustara, Otmica, Na skrivenom tragu, Misteriozni nestanak, U škripcu, Tamnice dvorca, Blago vražjih stijena, Tajna otoka, Ponovno zajedno…

Petlja/ Pavao Pavličić  
U zagrebačkom kvartu zvanom Petlja u noćnim satima nepoznati napadač  otima ženske torbice. Hrvoje sa svojim najboljim prijateljem Bracom te sbratićem Markom odlučno kreće u akciju razotkrivanja manijaka. 
O Hrvoju, Braci i Marku čitaj i u romanu Zeleni tigar.

Planina tri pećine / Per Olov Enquist
O doživljajima djeda i njegovih unuka prilikom osvajanja Planine tri pećine možete čitati i u drugoj knjizi pod naslovom Tajna treće pećine
  
 Pustolovina u 3D/
Jasminka Ortavec  
Četvero prijatelja iz 6. b nije se dosađivalo u vrijeme zimskih praznika. Odlučili su  isprobati novu igru na CD-u, stisnuli su ENTER i započela je ... fantastična avantura.

Pustolovine puha Ocija i djevojčice Tonke / Tihomir Horvat
Djevojčica Tonka i njen prijatelj puh Oci, proživljavaju uzbudljivu pustolovinu u Vukomeračkim Goricama, nedaleko od Zagreba. Nije u pitanju samo otkrivanje lopova. Na kocki je i život jednoga hrasta!

Slavna pustolovina Bena Malasangüea / Emma Wolf
Kapetana Ben Malasangue željan pustolovina isplovljava iz Napulja s brodom punim pirata. Zbog nemirna mora veselo društvo završava nasukano na otok prepun plantaža banana.  

Švicarska obitelj Robinson/ Johann Wyss
Švicarska obitelj Robinson doživljava brodolom. Jednoga dana u otočkom zaljevu pojavljuje se brod koji će, možda, promijeniti njihove živote...
 
 Tajna šutljivog dječaka / Hrvoje Kovačević   
Samo nekoliko trenutaka nakon što je kanio zadiviti nezainteresiranu publiku referatom, inače šutljiv  i obziran  dječak Maljčik odlazi iz učionice. Otada mu se gubi svaki trag. 
Pronađi i drugeTajne ovog autora - Tajna crne kutije, Tajna mačje šape, Tajna ribljeg oka, Tajna sretnih susjeda, Tajna šaptača lubenicama, Tajna zlatnog zuba, Tajna zmajeva vrta…
 
Tajna Tihe uvale / Maja Gluščević  
Frane se s djedovim čamcem otisnuo na more do Tihe uvale na drugoj strani otoka. Tamo nailazi na veliki srebrni gliser i osjeća da tipovi u velikom srebrnom gliseru nešto skrivaju. 
Pročitaj i ostale knjige s Franom u glavnoj ulozi: Tajanstveni svjetionik i Lovci na potonulo blago.
 
Tiki traži neznanca/ Milivoj Matošec
Ovaj roman pruža čitatelju obilje pustolovina, ali i nenametljivu  poruku o razumijevanju među ljudima, među djecom i odraslima te o vrijednosti ljubavi i prijateljstva.
  
Uzbuna na Zelenom Vrhu/ Ivan Kušan  
U predgrađu velikoga grada skupina dječaka preuzima stvari u svoje ruke i pokušava raskrinkati i uhvatiti lopove koji noću pljačkaju njihove siromašne roditelje.
Potraži i druge zgode hrabrih dječaka: Koko i duhovi Koko u Parizu,  Koko u Kninu