Romani i pripovijetke iz životinjskog svijeta -djeca


Romani i pripovijetke iz životinjskog svijeta 
U ovim knjigama glavni su junaci psi, mačke, miševi, praščići, pauci i druge životinje. Njihove  su pustolovine  podjednako uzbudljive kao i one u kojima djeca imaju glavnu ulogu!
 

Čudesni grm/ Robert C. O'Brien
Mišja obitelj Frisby, majka i njezino četvero djece, svako proljeće napušta zimsko obitavalište u polju i odlazi u šumu na sigurno,daleko od ljudske ruke i poljoprivrednih strojeva. Ali, ovo proljeće njihova selidba je upitna zbog bolešću shrvanog mišića Timothyja. Po preporuci Vrane, gospođa Frisby za savjet moli mudru sovu, a ona je pak upućuje na vrlo inteligentne i učene štakore koji žive pod ružinim grmom. 

Dašenjka ili Život šteneta / za djecu napisao, nacrtao, snimio i osobno iskusio Karel Čapek  
"Kada se rodilo, bilo je to tek nekakvo  bijelo ništa, u šaku je to moglo stati, ali kako je to imalo par crnih ušesa i otraga repić, priznali smo da je to ipak psić, a kako smo željeli imati psa djevojčicu, nazvali smo to nešto Dašenjka."

Džeki zvanSimpa / Maja Gluščević
Poznata ljubiteljica djece i životinja, koja je svoju veliku ljubav iskazala u mnogim svojim djelima, ponovo piše o jednom psu. Ali to nije bilo kakav pas, već njen susjed Džeki. Napeta, zabavna i zanimljiva priča o prijateljstvu, pasjem životu, ali i o ljubavi koju će djeca rado i s lakoćom čitati.
 
Đuro zvani
 Crv i slični / Zoran Pongrašić
Upoznat ćemo Najslinavije kraljevstvo na svijetu s njegovim kraljem Pu Petim Užom, cvrčka Zrikoslava, mrava Mrzorada, Smrdljivog Martina, kišnu glistu Jasenku, Đuru Crva, stonogu Anamarijamagdalenu, komarca Malca, leptiricu Manuelu. Pročitaj i knjige Zovem se Ticalo, Ticalova putovanja, Zabrinuta Jasenka.

 
Ferdinand Veličanstveni / Ludwig Jerzy Kern  
Ovo je duhovita i vesela pripovijest o jednom psu koji je udobno zavaljen na kauču pokraj svoga gospodara, jednoga poslijepodneva, usnuo čudesan san. Pas Ferdinand sanjao je da je čovjek. Uspravio se na dvije noge, lagano išetao iz kuće, otišao do krojača kako bi se odjenuo, a potom su uslijedile brojne duhovite dogodovštine i smješne situacije  s Ferdinandom zvanim Veličanstveni, sada finim, kulturnim i šarmantnim gospodinom koji je svojim ponašanjem osvojio simpatije svakogat ko bi ga upoznao.

 Konferencija životinja : knjiga za djecu i znalce prema ideji Jelle Lepman / Erich Kästner  
Ovo je slikovnica s humanom porukom i vjerom u dobro. Počinje brzojavom cijelom svijetu u kojem životinje poručuju: "Volite svoju djecu!"
  
Labudova truba/ E. B. White  
Louis je labud trubaš rođen bez glasa. Dok je bio mali, stvari i nisu bile tako ozbiljne, ali kad je odrastao i po prvi put se zaljubio pojavili su se nepremostivi problemi, jer nije bio u mogućnosti izreći ljubavne riječi  prekrasnoj labudici Sereni.
 
Piki i Argo/ Maja Gluščević
Tople, zanimljive i duhovite priče u kojima su glavni likovi i junaci dva psa, Piki i Argo. Njihove zgode i nezgode, lukavštine i dobra djela. Kako se uopće dogodilo da teta Marijanka ima dva psa? Pročitaj još i ove knjige: Jelenko, Vuk samotnjak, Bundaš iz petog be, Bijeg u košari, Klopka za medvjedića, Neman u gradskom parku, Ivin Vučko, Tko je oteo Dolores, Priča o tatinoj vjeverici, Tišina, snima se!, Tajna Tihe uvale, Priča o Jelenku, Bucko, Džeki zvan Simpa.

Posljednji crni 
mačak / Eugenios Trivizas
Priča započinje nizom zagonetnih nestanaka mačaka na neimenovanom otoku, a ubrzo se otkriva da se radi o zavjeri otočkih moćnika, koji crne mačke smatraju krivima za sve zlo na ovome svijetu, te ih kane istrijebiti do posljednje.  

Praščić Babe/ Dick King-Smith
U ovoj knjizi upoznat ćete praščića koji je snagom srca i uma, prešao granice svoje praseće vrste i postao praščić-ovčar. I to ne bilo kakav, već najbolji ovčar na ovčarskom natjecanju.
 
Priča o galebu i o mačku koji ga je naučio letjeti / Luis Sepulveda
Na obali sjevernog mora nesretna je galebica Kengah pala u naftnu mrlju. Prije no što je izdahnula, uspjela je sletjeti na jedan balkon i snesti jaje. U stanu na čijem je balkonu izdahnula galebica, živi mačak Zorbas, koji daje obećanje da će paziti na malog galebića.  

Priča o mišu zvanom Despero : što je priča o mišu, kraljevini, malo juhice i špuli konca / Kate DiCamillo  
Od samoga rođenja bio je vrlo neobičan. Bio je zadnji miš koji se rodio svojim roditeljima i jedini miš iz legla koji se rodio živ i to s otvorenim očima. Svojim fizičkim izgledom jako se razlikovao od drugih...
 
Sasvim neobičan ljubimac / Kristina Hell
Idin je tata fotograf divljih životinja. S jednoga od putovanja, kući je donio Mazu- maloga tigrića, inače pripadnika ugrožene vrste kojemu je spasio život. Ida je bila oduševljena, mama. . . ne baš. Ovo je veseo i zabavan roman za sve one koji vole smijeh, a osobito za sve one koji čeznu za vlastitim kućnim ljubimcem.
 
Sve zbog Winn-Dixieja / Kate DiCamillo
Desetogodišnja djevojčica Opal i njezin otac svećenik doseljavaju u gradić Naomi na Floridi. Tek što su stigli djevojčica u trgovini pronalazi psa s kojim se sprijatelji i nazove ga Winn-Dixie, prema nazivu trgovačkog lanca. Iako je Opal tužna i duboko nesretna što ju je majka napustila, intenzivno se druži s novim prijateljem Winn-Dixiem, a zajedno  upoznaju veoma zanimljive i nadasve neobične stanovnike malenog gradića poput  gospođe Franny Block, knjižničarke koja je jednom otjerala medvjeda knjigom Rat i mir… 
 
Tišina, snima se! : [avanture jednog psa sa snimanja filma Vuk samotnjak] / Maja Gluščević
Knjiga je nastala na temelju autoričinih sjećanja sa snimanja filma "Vuk samotnjak" što ga je 1972. godine snimio Obrad Gluščević. Roman ima dva pripovjedača - skriptericu filma koja bilježi i fotoaparatom snima kontinuitet scena i kadrova, a drugi je pripovjedač pas Grom koji sve prosuđuje prema svojim psećim mjerilima pa mu se ljudi čine čudnima i smiješnima. 

Velika pustolovina Stuarta Malog / E. B. White  
Obitelj Mali dobila je drugog sina -  miša. Stuarta Malog.  Iako iznenađeni i zatečeni, to pred njim nikad  nisu pokazali. Prihvatili su novog člana obitelji brinući se za njega baš kao što se treba brinuti za svaku bebu koja dođe na svijet. Zbog svog malenog rasta i zato što je mogao učiniti stvari koje miševi mogu učiniti i zato što ih je činio rado, Stuart je bio od velike pomoći svojim roditeljima i bratu Jurici. No, i bez toga jako su ga zavoljeli. Oni njega i on njih. Jedino Zvonimir, obiteljski mačak nije mogao obuzdati svoju mačju prirodu, pogotovo kad mu se iskušenjenje udvostručilo ….