Stripovi - djeca


Stripovi 
Strip je istodobno užitak  čitanja i gledanja zanimljivog crteža!  Ma tko bi tome mogao odoljeti ili  poželjeti nešto bolje!?

Serijali:
Biblioteka Garfield
Biblioteka Gaston
Biblioteka Iznogud
Biblioteka Lucky Luke
Leonardo album
Snoopy
Totoche
Veliki Asterix album 
Zbirka Carla Barksa -Walt Disney


Ostali naslovi:

 
AsterixGal / crteži Uderzo ; tekst Goscinny (Veliki Asterix album)
Malo koji čitatelj stripa ne poznaje slavne galske junake Asterixa i Obelixa koji se iz epizode u epizodu odupiru jednako slavnim i jakim Rimljanima, te ostaju jedino nepobjedivo selo u cijelom velikom  Rimskom carstvu.
O galskim junacima čitaj i u sljedećim nastavcima: Asterix legionary, Asterix i zlatni srp, Asterix i Goti, Asterix kod Helvećana, Asterix i Kleopatra, Asterix i Normani, Asterix na Olimpijskim igrama, Asterix u Hispaniji… 

Boduljko iŽbunika : strip-album / crta Darko Kreč ; piše Jadranka Čunčić-Bandov
Strip za najmlađe. Male crtice iz života dva šumska prijatelja - gljivice Žbunike i ježića Boduljka, razveselit će svakoga. Jednostavne su to i jasne pričice iz života, o ljubavi, o manama i vrlinama, te o svemu i svačemu, ali svakako šaljive, poneke s poukom, neke u stihovima.

Čipko i djed Filip / Borivoj Dovniković Bordo
Strip o djedu Filipu i psu Čipku počeo je izlaziti 1994. godine u časopisu "Bijela pčela". Ovo izdanje sadrži niz kratkih, duhovitih i zabavnih epizoda o njihovim svakodnevnim dogodovštinama

Dingi i Piki / Borivoj Dovniković Bordo
Avanture pingvina Dingija, popularnog dječjeg junaka, kojemu je dodao malenog prijatelja, psića Pikija, autor je oživio u stripu i devedesetih godina prošlog stoljeća objavljivao na dječjoj strip stranici u austrijskom listu "Neue Wochenschau
 
Durica: male ljubavi : knjiga u stripu / piše i crta Ivica Bednjanec
Niz kratkih epizoda s djevojčicom Duricom i njenim prijateljima kao glavnim junacima. Svakodnevni doživljaji i bezazleni dječji nestašluci, tema su ovog stripa koji već niz godina na radost najmlađih ljubitelja, izlazi u dječjem časopisu Smib.
 
Garfield na veliko / Jim Davis (Biblioteka Garfield)
Strip o Garfieldu počeo  je izlaziti još davne 1978. godine kada je kao dnevni novinski strip zabavljao i poticao na razmišljanje širok krug svojih čitatelja.. Zajednički život mačka Garfielda – zaljubljenika u hranu, odmor i televiziju te njegova najvećeg prijatelja, a ujedno i vlasnika Jona Arbucklea, neiscrpan je izvor duhovito prikazanih doživljaja iz svakodnevna njihova života.
Zgode i nezgode mačka Garfielda potraži i u sljedećim nastavcima: Garfield dobija po repu , Garfield dobija tortu, Garfield dobiva na težini, Garfield gubi tlo pod nogama, Garfield gubi vrijeme, Garfield guta ponos, Garfield hrana za razmišljanje, Garfield je sve veći, Garfield kotrlja dalje…
 
Gaston/ Franquin, Jidéhem ; [prijevod Milena Benini] (Biblioteka Gaston)
Jedan od, u svjetskim razmjerima, najpopularnijih stripova o Gastonu pojavio se još 1957. godine. Gaston je domišljat, lijen, nespretan i otkačen uredski pomoćnik koji svojim postupcima neprekidno unosi zbrku i uzrokuje krizne situacije u izdavačkom uredu u kojem radi, a u slobodno se vrijeme, na blago rečeno neobične načine, suočava s izazovima svakodnevnog života. 
 
Komarac: <prop'o plan> / <ilustracija Stjepan Bartolić ; tekst Darko Macan>
Strip za one koji vole smijeh i šalu. Kratke su to humorističke crtice slične vicu. Svaka strana je jedan skeč, riječju i slikom, a sve zajedno smiješno, vedro i veselo tako da podiže raspoloženje u slobodno vrijeme. Glavni likovi su dječak Komarac, njegov tata koji radi u gradskom ZOO-u, te školski i još više zoološki prijatelji od kojih je glavni slon Strahimir.
 
Leonardo je genij/ <crtež> Turk ; <tekst> De Groot (Leonardo album)
Leonardo je genij u službi znanosti, ali njegovi izumi uvijek završavaju neuspješno, čak i pogubno za njegovog pomoćnika. Duhovite i zabavne epizode genija Leonarda sigurno će te nasmijati  i azveseliti. Svezak sadrži epizode: Neidentificirani leteći genij,  Samo voda, Platno za pad,  I tvoja sestra?.
 
Mali Guj injegov Zmuj / crta Frano Petruša ; piše Darko Macan
Strip za djecu, o dječaku Gaju odnosno Guju i njegovom zmaju odnosno zmuju. Naime, svaki prvi glas a u svakoj riječi, mali Gaj izgovara kao glas u. Zmaj i Gaj zajedno, spremni su za najčudesnije pustolovine, opisane u epizodama Mutematička bujka i Crno - bijeli svijet.
 
Mister Mačak/ Robert Solanović, Darko Macan, Tihomir Tikulin-Tico
Doživljaji maskiranog borca za pravdu - Mistera Mačka i njegove vjerne pomoćnice, opisani su u duhovitim strip epizodama  Gem, set, meč, (borba protiv tajanstvenog otmičara poznatih ličnosti), Tajna dvostruke piramide (potraga za arheologom koji je u potrazi za blagom) i Slobodna večer (susret superpozitivca i supernegativca). I na kraju - čitaoci mogu zaviriti u Mr. Mačkovu radnu bilježnicu i upoznati se s pojedinim fazama u nastanku ovog stripa.
Doživljaje maskiranog borca za pravdu čitaj i u stripu: Mister Mačak protiv zvjezdanog roja
 
Most na Mississippiju / crtež Morris ; scenarij X. Fauche & J. Leturgie ; [prijevod Vlatka Briški] (Biblioteka Lucky Luke)
Parodija događanja na Divljem Zapadu, kultni strip za mlade i odrasle, izlazi još od1946. godine. Glavni je junak LuckyLuke, usamljeni kauboj koji revolver poteže brže od svoje sjene. On je noćna mora braće Dalton, strah i trepet svim zločincima. Dragocjen i vjeran pomagač  mu je Jolly Jumper, konj koji galopira brže od svoje sjene.
Biblioteka Lucky Luke sadrži i: Klondike, Slikar, Poseban tretman, Prorok,  Lijepa provincija, Braća Dalton na vjenčanju, O.K. Corral, Marcel Dalton, Uže za vješanje, Tortilje za Daltone, Žica koja pjeva, Lov na duhove,  Legenda zapada,  Ran Tan Planovo nasljedstvo,  Jesse James,  Lovac na ucjene,  Uže oko vrata…

Stripovi za djecuXXI stoljeća / priredio Darko Macan
Zbirka dječjih stripova suvremenih hrvatskih autora. Zastupljeni su autori: Barun, N. (Pipo); Kreč, D. (Kvark i Kruno); Kukić, D. i Halužan, K. ( Ludilo na Mupiteru); Macan, D. (Pirati: ljubav); Solanović, R. (Mister Mačak : psihosom); Srezović, R. i Stanzer, Z. (Vod iskra : Francova kornjača).
 
Veliki vezir Iznogud/ crtež Tabary ; tekst Goscinny ; [prijevod Milena Benini] (Biblioteka Iznogud)
Francuski komično-satirični strip. Glavni lik Iznogud (izgovara se He's no good), veliki je vezir (metar i pol u papučicama) u Bagdadu. Ovaj zločesti, opaki i ograničeni vezir čiji je vjerni sluga Dil El Tant, u službi je bagdadskog kalifa, dobrog Haruna Al Prašida, koji imajući potpuno povjerenje u svog velikog vezira provodi (uglavnom spavajući) sretne dane svoje neograničene vlasti. Niti ne sluti da njegov ambiciozni vezir poduzima sve moguće i nemoguće da ga zbaci s položaja i zauzme njegovo mjesto.
U Biblioteci Iznogud pronađi i sljedeće naslove: Iznogud zavjere,  Iznogud i kalifovi praznici,  Iznogud ozloglašeni,  Zvjezdane katastrofe za Iznoguda,  Iznogud i čarobni stroj, Mrkvica za Iznoguda,  Dan luđaka... 

Vremeplovci / Darko Macan
Teuta i Malduk, sestra i brat, putuju kroz vrijeme u petnaest izuzetno duhovitih i pustolovnih epizoda ovog znanstveno-fantastičnog stripa nagrađivanoga hrvatskog autora. Patentni prolaz kroz povijest vodi ih u vrijeme samih začetaka ljudskoga postojanja, razdoblje srednjovjekovne Hrvatske, ali i budućnost