Znanstvena fantastika - djeca


Znanstvena fantastika 
Ukoliko te zanima bijeg u neki izmišljeni svijet, borbe junaka ili moć lude tehnologije – ove knjige će ti pružiti užitak putovanja izvan granica našeg svijeta.  

Serijal:
Biblioteka Kinetički grad


Ostali naslovi:


Eko Eko/ Hrvoje Hitrec
Ovo je znanstveno - fantastični roman za djecu s mnoštvom tema o ekologiji. Eko Eko je čudnovato biće s planeta Bon na kojem je izuzetno razvijena skrb o okolišu. Kad se Eko Eko spusti pokraj Hrčkovog brda, on prvo sve počisti, a onda, sprijateljivši se s djecom koja tamo žive, odvede ih u neobičnu svemirsku pustolovinu.
   
 Fantastične priče za djecuXXI stoljeća / priredio Darko Macan
Zbirka fantastičnih priča. U njima ćemo naći pismo s Marsa. Virtualni svijet. Vražji otok, ukleto mjesto gdje se događaju najstrašnije stvari i Pavela koji nije vjerovao jer je smatrao da se samo djevojčice boje. Letjet ćemo iznad livada na kojima će pasti biljojedi sa šest kotača. Ne travu već  sunčevu energiju. Možda i mi pronađemo svjetlosne naočale kroz koje ćemo vidjeti novi spektar boja i dotad nevidljive, malene patuljke Dosade.
  
Jedan nordijski grad: slučaj sumnjivih zapisa / J.A. Warner
Superposada Kinetičkog grada suočena je s novim problemom. U ovom slučaju trebaju utvrditi da li su stari vikinški zapisi koji imaju veliko značenje za povijest Kinetičkog grada, istiniti ili lažni.  
 
Klorofila iz vedra neba / Bianca Pitzorno 
Profesor Erasmus, bio najpoznatiji botaničar u gradu, a pripadao je i "Ligi neprijatelja djece, pasa, mačaka i srodnih životinja". Još u najranijoj mladosti stvorio je snažnu odbojnost prema svim ljudskim stvorenjima mlađim od dvadeset i jednu godinu. Živio je sam, sve dok mu u goste nisu stigli nećaci  (četiri i deset godina), kako bi kod njega proveli čak dvadeset dana!  
 
Ljubičasti planet/ Anto Gardaš
Prvi roman u trilogiji (Ljubičasti planet, Bakreni Petar, Izum profesora Leopolda) koju povezuju isti sudionici - genijalni i smušeni izumitelj profesor Leopold i djeca Miron i Melita.
Kako spasiti daleku planetu čiji stanovnici ne znaju za mržnju i nasilje, pa se i ne mogu obraniti od zla? Naši junaci znaju, mogu i hoće riješiti taj problem. U rušenju granica različitih svjetova, očito je zalaganje za najpozitivnije ljudske vrijednosti.
 
Neshvatljivo!: uhvaćeni u vremenskoj magli / Markus J. Altenfelds [i. e.] Altenfels
"Na cijelom svijetu postoje mjesta s negativnom energijom. Ona su vrata prema nepoznatim svjetovima. Normalni ljudi ne primjećuju njihove pragove, no svakih tisuću godina rode se po dva posebna djeteta. Ono što je vama neshvatljivo, njima postaje stvarnost."
Ovo su uvodne riječi u ovaj zaista fantastičan i zanimljiv roman za djecu. Markus i Claudia su brat i sestra koji moraju otići u posjetu svojoj teti Juni. I tu započinje čitav niz neobičnih događanja,  jer kad pokušaju izaći iz te kuće, stalno se vraćaju na početak – budući da kuća nema izlaz!

Suvišan u svemiru/ Milivoj Matošec
Čega god se Pero prihvati ispadne loše, pa je sasvim razumljiv njegov nadimak Katastrofa. U školi je nakupio pet jedinica, dječaci ga ismijavaju, s tatom nikako da se nađe na istoj valnoj dužini, a tu je još  i Perina "tiha patnja" - djevojčica Renata koja ga pak ignorira. Slijedom neobičnih okolnosti Pero biva uvučen u zlodjelo bande koja otima profesora Galaktića, a potom greškom dospijeva u raketu koju lansiraju na Mars . . .
 
Tajna čarobnog napitka: slučaj sumnjivog rasta / Emily Lloyd ; <prevoditeljica Kristina Kruhak>
Superposada  je na novom zadatku. Problem je i kada misliš da si nizak, pa cijeli godišnji džeparac potrošiš na kupovinu čarobnog napitka za poticanje rasta. I onda na početku malo narasteš, pa poslije toga opet ništa. Gdje je tu čarolija? Naši junaci trude se naći odgovor na ovo pitanje. 
 
Vatrene kugle: slučaj meteorske opasnosti / Chuck Harwood (Biblioteka Kinetički grad)
Radnja se zbiba u bliskoj  budućnosti. U cijelom svijetu proglašen je mir. Predsjednik SAD američkoj mladeži daje na poklon Kinetički ekspress X-100. To najsavršenije vojno vozilo na svijetu nastalo je u Kinetičkom gradu, a njime upravlja superkompjutor Alek. Superposada koju čini sedmero djece, koristi to moćno vozilo za učenje, razvoj i pomoć drugima.