Rezervacija željene građe

Knjižnice grada Zagreba pružaju uslugu rezervacije posuđene građe putem Kataloga. Usluga je dostupna svim članovima mreže Knjižnica grada Zagreba i koristi se kada u knjižnici nema slobodnih primjeraka za posudbu. Član može rezervirati najviše tri jedinice građe u jednoj knjižnici i ukupno šest jedinica građe u mreži Knjižnica grada Zagreba. Ako se uz neki od primjeraka nalazi zelena kvačica, član treba slijediti upute za provjeru statusa građe za rezervaciju i posudbu.

Što je potrebno za rezervaciju?

Za rezervaciju posuđene građe potrebno je prijaviti se u Katalog pomoću broja članske iskaznice i PIN-a. Broj članske iskaznice nalazi se na poleđini članske iskaznice, iznad barkoda. Svoj PIN član može zatražiti u bilo kojoj knjižnici u mreži Knjižnica grada Zagreba.
 


Kako rezervirati posuđenu građu?

1. Za rezervaciju posuđene građe potrebno je prijaviti se u Katalog. Odabirom opcije Za članove u gornjem desnom kutu Kataloga, otvara se prozor za prijavu. U predviđena polja upisuje se broj članske iskaznice i PIN te se odabire naredba Prijava.

 

2. Ispod kataložnog opisa pojedinog naslova građe nalazi se popis knjižnica koje posjeduju traženi naslov. Na popisu primjeraka za posudbu u pojedinoj knjižnici mreže potrebno je odabrati opciju Rezervirajte. Nalazi se uz oznaku o statusu građe i datumu do kojeg je pojedini primjerak posuđen. 

 

3. Otvara se prozor Rezervacija posuđene građe. Ako je član već prijavljen, svi podaci već su uneseni u obrazac. Ako član nije prijavljen, potrebno je prijaviti se unosom članskog broja i PIN-a.
  

4. Odabirom opcije Pošalji završava se postupak Rezervacije. 

5. Član može rezervirati najviše tri jedinice građe u jednoj knjižnici i ukupno šest jedinica građe u mreži Knjižnica grada Zagreba.

6. O zaduženju rezervirane građe obavijestit ćemo Vas elektroničkom poštom. Građa će Vas na odabranoj lokaciji čekati tri radna dana od slanja obavijesti.

7. Putem članskoga računa, na stranici Za članove, moguće je produžiti i otkazati rezervaciju. 

8. Ako nije ostvarena, rezervacija građe istječe nakon 30 dana. Četiri dana prije isteka rezervacije član prima poruku da rezervaciju može produžiti.