Ambijenti

Izložba 03.05.2012. - 18.05.2012. Gradska knjižnica Početak događanja: 18 sati Galerija Kupola, 3. kat
Audio izložba Ivana Jovanovca sastoji se od zvučnih skulptura koje su nastale tijekom višegodišnjeg dokumentiranja raznih zvukova na području desetak gradova, parkova, livada, šuma, obala...

"Što bi se dogodilo kada bi svi zvukovi oko vas odjednom utihnuli? Lutate vlastitim mislima i onda odjednom - neki čudan osjećaj. Kao da nešto nije u redu. Jeste li ikada u životu čuli apsolutnu tišinu? Jeste li se ikada koncentrirali na zvukove koje svakodnevno čujete oko sebe? Znamo da vam je zvuk budilice na mobitelu i predobro poznat, ali što je sa zvukom vaših koraka kada se ujutro polako ustajete iz kreveta i odlazite u kupaonicu? Puštate vodu koja teče? Ulazite u lift i spuštate se izvan zgrade, sjedate na bicikl, a oko vas se isprepliću zvukovi automobila, kotača vašeg bicikla, ptica koje vaš nadlijeću, vjetra koji izvija zastave na zgradama i trgovima, žamor ljudi dok prolazite pokraj tržnice. 

Vaš radni dan je završio. Isključite misli, zatvorite oči i poslušajte svoj izgubljeni trenutak pretočen u zvučnu skulpturu."



Pogledaj otvorenje izložbe