Branka Hollingsworth: Naslikana priča

Izložba 11.11.2021. - 08.12.2021. Gradska knjižnica Galrija Kupola, 3. kat

Program predstavljanja hrvatskih ilustratora

Branku Hollingsworth Naru posebno veseli rad na slikovnicama i knjigama za djecu. Do danas je ilustrirala preko pedeset naslova, od kojih mnoštvo lektirnih. Istovremeno ilustrira i za različite časopise (Smib, Modra lasta, OK, National Geographic Kids Hrvatska, Jutarnji list (Nedjeljni zabavnik), Klik, Elle...). Danas je još uvijek aktivna u Smibu i Modroj lasti gdje osim ilustracija objavljuje i stripove. Rezultat od dvadeset godina toga rada ukoričen je u tri strip-albuma za djecu Dado i Čmičko (s Ivanom Prlićem) i jedan strip-album za mlade Anina snivanja Tatjane Jambrišak. 

Odnedavno objavljuje priče za djecu u časopisima Prvi izbor i Smib, a nekoliko rukopisa su trenutno u pripremi za slikovnicu.

Knjige smatra prostorom za izlaganje svojih radova, ali povremeno sudjeluje i na izložbama u galerijama, muzejima ili knjižnicama. Godine  2020. sudjeluje na Prvoj kvarnerskoj koloniji autorskog stripa  i ilustracije u Exportu u Rijeci te na izložbi stripa Nastavit će se... strip i vizualna kultura u Hrvatskoj u Muzeju suvremeneumjetnosti  u Zagrebu.Već godinama sudjeluje u rastućoj, putujućoj međunarodnoj izložbi VOLI ME / NE VOLI ME

Dugi niz godina ilustrirala je plakate Gradskog kazališta Žar ptica koji će biti predstavljeni izložbom Naslikana priča u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora.

Fotografije izložbe